Средно 30% от материалите в новите BMW-та са рециклирани

0908
2022

BMW Group се придържа към амбициозните си цели за устойчивост и ще намали своите емисии на CO2 до 2030 г. по цялата верига на стойността в сравнение с 2019 г. с 40 % на автомобил. „Ние последователно развиваме темата за устойчивостта с нашите иновации,“ казва Томас Бекер, ръководител на отдела за устойчивост и мобилност в BMW Group. „Настоящият дебат за суровините също потвърждава курса ни в посока на кръговата икономика. Искаме максимално добре да оползотворим суровините от старите ни автомобили и да ги използваме отново при производството на нови автомобили. Благодарение на максималната ефективност на енергията и суровините, ние ще продължим да намаляваме емисиите на CO2 и да опазваме природните ресурси.“

Автомобилите на BMW Group вече се произвеждат от средно близо 30% рециклирани и повторно използвани материали, така наречените вторични материали. С подхода „Secondary First“ в бъдеще тази стойност ще бъде увеличена до 50%.

BMW Group е първият германски производител на автомобили, който се присъединява към „Business Ambition for 1,5°“ на „Science Based Target initiative“ (SBTi). По този начин пътят на компанията към климатична неутралност следва научно валидиран и прозрачен път, който е в съответствие с най-амбициозната цел на Парижкото споразумение за климата. В същото време компанията се ангажира с целта за пълна климатична неутралност в цялата верига на стойността най-късно до 2050 г.

360-градусов подход по цялата верига на стойността

BMW Group последователно развива електрифицирането на целия си автопарк. До 2030 г. поне всеки втори автомобил, продаден от BMW Group, трябва да бъде напълно електрически. Марките на групата MINI и Rolls-Royce Motor Cars ще предлагат изцяло електрически автомобили още от началото на 2030 г. BMW Group иска да намали емисиите на CO2 във фазата на използване на автомобила с 50 % до 2030 г. в сравнение с 2019 г.

„За BMW Group обаче устойчивостта означава много повече от просто произвеждане и продажба на електрически автомобили“, казва Томас Бекер. „Само цялостен подход за устойчивост от ресурсите до рециклирането действително намалява емисиите на CO2.“ Поради развитието на електрическата мобилност, икономиите на CO2 във веригата за доставки стават все по-важни, особено поради енергоемкото производство на високоволтови батерии. До 2030 г. BMW Group иска да се противопостави на тенденцията, като намали емисиите на CO2 във веригата за доставки с 20% в сравнение с 2019 г., а в производството с цели 80%. Глобалната производствена мрежа на BMW Group вече работи на климатично неутрална основа благодарение на избрани компенсиращи мерки.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин