Сравнителен тест на новия Opel Mokka X със Suzuki Vitara и Škoda Yeti

С Mokka Opel се сдоби с хит, който завладя сърцата на почитателите. Притежава ли освежената Mokka X същия аромат на победител?

2512
2016

CHOCOCINO ICED LATTE, за предпочитане със соево мляко и аромат на карамел. В кафенетата често се натъкваме на странни комбинации и наименования. Те звучат интересно и се продават добре. Opel не се нуждае от подобни неща. Модният мини-SUV Mokka се сдобива след фейслифта просто с едно X зад името си и това е всичко. Като Mokka X той продължава да не изглежда като всеки друг SUV. След нашето сравнение с доказани модели като Škoda Yeti и Suzuki Vitara ще си проличи дали Mokka е убедителна и при управление. Чий приключенски аромат ще завладее нашите вкусови рецептори?

ТОВА ПРЕДЛАГАТ: YETI С ЛЕКОТА ИЗВОЗВА СВОИТЕ ПРОТИВНИЦИ

С дължината си от 4,22 метра Škoda се нарежда право в средата между Vitara (4,18 м) и Mokka X (4,28 м), но височината й е по-голяма с 3 см. И това определено си личи. В Yeti спокойно могат да пътуват много високи пасажери, докато в Suzuki двуметровите пътници трябва да седят с леко наведени глави. Вината е на стъкления покрив (сериен при Comfort+). А Opel? Не са обърнали достатъчно внимание на мястото на задната седалка. Отпред прилично седят и по-едри хора – разбира се, върху най-удобните и големи седалки в теста. В сравнение с AGR седалките (доплащащи се) в Mokka X малките седалки на Yeti и Vitara изглеждат като помощни. Отзад обаче уютът на Opel приключва. Жените с дълги крака рискуват да се сдобият със синини, а ако сте трима, ще си станете много близки. Освен това сгъването на задните облегалки е малко сложно – само ако предните седалки са дръпнати достатъчно напред. От своя страна Yeti притежава подчертан транспортен талант. Макар и задните седалки да са доста малки, а облегалките прекалено къси, там все пак е достатъчно просторно. Седалките се регулират по дължина, облегалките се сгъват в съотношение 1:2, а ако е необходимо, можете да ги демонтирате. Освен това така ще увеличите вместимостта на багажника от 405 на внушителните 1760 литра.

Opel Mokka X 1.6 CDTI

Модерният и успешен SUV: хората харесват Mokka, тъй като изглежда динамично, управлява се много добре и не струва много. Фейслифтът е направил приятния и висок модел още по-атрактивен – автомобилът трябва да продължава да радва почитателите на Opel, както и хората от самата марка.

Продължете на следващата страница …

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин