Сравнителен тест на новия C-клас Cabrio с BMW 420i

Mercedes отваря C-клас за слънчевите лъчи. И иска с лекота да изпревари Серия 4 Кабриолет

2010
2016

ТАКА СЕ УПРАВЛЯВАТ: BENZ Е КОМФОРТЕН, BMW Е ПЪРГАВО
Няма да се занимаваме с разликите от няколко десети от секундата при ускорението и няколкото км/ч при максималната скорост – това са дреболии. Двата кабриолета са много бързи, ускоряват до 100 км/ч за по-малко от 9 секунди и развиват много над 200 км/ч. Това е напълно достатъчно, за да предизвикате истинска буря в интериора. Въпреки това откритият С-клас не е толкова темпераментен като BMW. Развиващият по-висок въртящ момент Mercedes ни допада в ролята си на мощен автомобил за дълги и спокойни пътувания, но не се развърта толкова жизнено и винаги звучи по-скоро напрегнато, отколкото диво. Нежната 9-степенна автоматична трансмисия се нуждае от повече време при кикдаун, докато фамозната 8-степенна автоматична трансмисия на „бавареца“ е просто перфектна. 420i реагира по-будно, развърта се с по-голяма лекота и звучи по-спортно. На всичко това подхождат и стегнатото окачване и прецизното кормилно управление.

Mercedes C 200 Cabrio

Ами С 200? Стресът е нещо чуждо за него. Той иска да пътува спокойно, а не агресивно. Въздушното окачване умело се справя както с дългите вълни, така и с късите удари от пътната настилка. В същия дух е настроено и кормилното управление, което изобщо не обича припряността и въпреки това е достатъчно директно. Ако все пак десният крак ви сърби, в спортен режим можете да откриете талантлив партньор за бързо шофиране по завои. Ако искате, можете и да спирате късно: с около 35 метра спирачен път от 100 км/ч Benz спира близо 2 метра по-рано от BMW.

BMW 420i Кабриолет

КОЛКО СТРУВАТ: ПОЧТИ ЕДНО МАЛКО СЪСТОЯНИЕ
Цените на C 200 Cabrio стартират от 88 476 лева, на откритото 420i от 88 600 лева. Но като добавите препоръчителната автоматична трансмисия, окачване, колела и някои дреболии – хоп, цената прескача границата от 100 000 лева. Казано открито: доста нахално!

Открити за слънчевите страни на изживяването при шофиране: С-клас и Серия 4 осигуряват добро настроение под открито небе

Открити за слънчевите страни на изживяването при шофиране: С-клас и Серия 4 осигуряват добро настроение под открито небе

Извод
Да, Mercedes получава две точки повече от BMW и заслужено грабва победата. Но разликите между двата автомобила са толкова малки, че изборът зависи най-вече от личния вкус. Обичате спокойствието и искате да се „плъзгате“ над пътя? Категорично С-клас. Искате по-скоро спортен дух? Тогава непременно трябва да изберете Серия 4.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин