Сравнителен тест на новия C-клас Cabrio с BMW 420i

Mercedes отваря C-клас за слънчевите лъчи. И иска с лекота да изпревари Серия 4 Кабриолет

2010
2016

ДА ГОВОРИМ СЪВСЕМ ОТКРИТО. В Германия липсват силни характери, които смело се изправят срещу вятъра, дори и когато духа право срещу тях. Може би сте си помислили за политиците? Това бе неволно, но сигурно не е съвпадение. Ние обаче ще сравним новия Mercedes C 200 Cabrio и най-важния му конкурент, BMW 420i Кабриолет. И двата автомобила се задвижват от 2-литрови 4-цилиндрови двигатели с мощност 184 к.с. Те са разположени отпред, но задвижват задните колела. Следват 2+2 седалки и малък багажник. Тоест всичко е еднакво? Не, съвсем не! Фините места под слънцето имат свой собствен стил. Benz е изискан и спокоен с текстилния си гюрук, докато „баварецът“ с твърд метален покрив е спортен и пъргав.
Кой от тях е нашият цар на слънцето?

ТОВА ПРЕДЛАГАТ: ГОЛЯМО ШОУ – НО С ДРЕБНИ НЕДОСТАТЪЦИ

Разпокъсан багажник с голям, но тежък капак. Електрическо повдигане на сгъваемия покрив

Разпокъсан багажник с голям, но тежък капак. Електрическо повдигане на сгъваемия покрив

Още в началото да споменем: въпреки че BMW и Mercedes имат по 4 седалки – по-добре пътувайте двама! Дори и в Серия 4 на възрастните им е тясно, а в С-клас мястото е дори още по-малко. Но отпред можете да се разположите много комфортно на великолепните седалки (и при двата автомобила с подгряване на врата като опция), да се наслаждавате на функционалния кокпит и да се зареждате със слънчеви лъчи. Срещу щети по прическите от бурния вятър помага класическият ветробран. Изобщо не препоръчваме малките ветробранчета между подглавниците и издигащия се над рамката на предното стъкло спойлер. Наистина, така можете да пътувате и четирима, но още над 80 км/ч духа силно, а и скъпият Aircap доста загрозява красивия кабриолет.

Повече място, но значително по-малък отвор. Гюрукът заема по-малко място

Повече място, но значително по-малък отвор. Гюрукът заема по-малко място

Но това не е единственият недостатък, който си позволява Mercedes. На задния капак липсва бутон за отваряне, товарният отвор е малък, за демонтирането на пречещите подглавници е препоръчително да посетите сервиза. Но ни харесват както асистентите за предпазните колани, така и бързият и стабилен гюрук (измерени от нас 18 секунди), който до скорост 60 км/ч се активира и с дистанционното управление на ключа (при спрял автомобил обаче трябва да се натисне спирачката). За сложното сгъване на твърдия си покрив BMW се нуждае от 6 секунди повече, работи само до скорост 18 км/ч и само с превключвателя на средната конзола.

Mercedes: 18 секунди / BMW: 24 секунди

Продължете на следващата страница …

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин