Сравнение на „бъбреците“ на BMW X7 и Серия 7


10
мар.
2019

Кой има по-големи „бъбреци“? X7 или Серия 7? AUTO BILD извади метъра и измери по време на автосалона в Женева

На щанда на хората от Мюнхен в Женева BMW X7 и флагманът Серия 7 са разположени в непосредствена близост един от друг. Перфектна възможност за сравнение на „бъбреците’. От години иконичните вентилационни отвори на BMW стават все по-големи. Във върховата точка на тяхното развитие са позиционирани двата модела Серия 7 и X7. Докато една част от феновете са доволни от увеличението на „бъбреците“, друга проявява недоумение. Кой модел от двата обаче има по-големи „бъбреци“? AUTO BILD извади метъра, за да измери. Естествено не сме задълбавали, а измерихме само височината и широчината, тъй като тези два фактора определят външното въздействие. Тук не става дума за точни и прецизни стойности – мерихме само с обикновен метър.

Първо измерихме височината заедно с хромираната рамка. Поставихме метъра между радиаторната решетка и фугата на предния капак.

Резултатът: 36 сантиметра е височината на „бъбрека“. Това са точно шест сантиметра повече от широчината на актуален Macbook Pro.

Продължаваме с широчината, измерена по цялата решетка на радиатора. Тук X7 е доста по-тесен от лимузината.

Резултатът: 86 сантиметра. Ако отново направим сравнение с Apple, това са 11 сантиметра повече от широчината на 27-инчов iMac. Ако разгледаме „бъбрека“ като правоъгълник, без да вземаме предвид заоблените части, общата площ е 3096 кв. см, което е 0,31 кв. метра.

BMW Серия 7: след като измерихме „бъбреците“ на решетката на X7, продължаваме с тези на флагмана на BMW. Тук също ще измерим височината и широчината.

В сравнение с предшественика си, новият Серия 7 е с 40 процента по-големи „бъбреци“. В комбинация с по-тесните фарове, решетката на радиатора изглежда още по-доминираща. Широчината на двойния „бъбрек“ на е 99 сантиметра. В сравнение с тези на X7 „бъбреците“ на Серия 7 са по-ниско разположени.

Тук също започваме от фугата на предния капак. Височината е 32 сантиметра – значително по-малка от тази на X7. Ако и тук измерим площта като правоъгълник, то получаваме 3168 кв. сантиметра.

Краен резултат: победителят в надпреварата за най-голям „бъбрек“ е ясен! Серия 7 надвишава по широчината своя SUV-събрат с над 12 сантиметра и отстъпва при височината само с 4 сантиметра. така Серия 7 е категоричен победител по отношение на общата площ на „бъбреците“.

Още по темата

Card image cap
Вътрешните добродетели на новото Q5

29
сеп.
2016

Audi пуска второто поколение на Q5. Промените по дизайна се леки, повече са подобренията под ламарините. Ние се докоснахме до новия SUV!

Card image cap

В последния брой:

Архив >

usedTag: