Сравнение на „бъбреците“ на BMW X7 и Серия 7

1003
2019

Кой има по-големи „бъбреци“? X7 или Серия 7? AUTO BILD извади метъра и измери по време на автосалона в Женева

На щанда на хората от Мюнхен в Женева BMW X7 и флагманът Серия 7 са разположени в непосредствена близост един от друг. Перфектна възможност за сравнение на „бъбреците’. От години иконичните вентилационни отвори на BMW стават все по-големи. Във върховата точка на тяхното развитие са позиционирани двата модела Серия 7 и X7. Докато една част от феновете са доволни от увеличението на „бъбреците“, друга проявява недоумение. Кой модел от двата обаче има по-големи „бъбреци“? AUTO BILD извади метъра, за да измери. Естествено не сме задълбавали, а измерихме само височината и широчината, тъй като тези два фактора определят външното въздействие. Тук не става дума за точни и прецизни стойности – мерихме само с обикновен метър.

Първо измерихме височината заедно с хромираната рамка. Поставихме метъра между радиаторната решетка и фугата на предния капак.

Резултатът: 36 сантиметра е височината на „бъбрека“. Това са точно шест сантиметра повече от широчината на актуален Macbook Pro.

Продължаваме с широчината, измерена по цялата решетка на радиатора. Тук X7 е доста по-тесен от лимузината.

Резултатът: 86 сантиметра. Ако отново направим сравнение с Apple, това са 11 сантиметра повече от широчината на 27-инчов iMac. Ако разгледаме „бъбрека“ като правоъгълник, без да вземаме предвид заоблените части, общата площ е 3096 кв. см, което е 0,31 кв. метра.

BMW Серия 7: след като измерихме „бъбреците“ на решетката на X7, продължаваме с тези на флагмана на BMW. Тук също ще измерим височината и широчината.

В сравнение с предшественика си, новият Серия 7 е с 40 процента по-големи „бъбреци“. В комбинация с по-тесните фарове, решетката на радиатора изглежда още по-доминираща. Широчината на двойния „бъбрек“ на е 99 сантиметра. В сравнение с тези на X7 „бъбреците“ на Серия 7 са по-ниско разположени.

Тук също започваме от фугата на предния капак. Височината е 32 сантиметра – значително по-малка от тази на X7. Ако и тук измерим площта като правоъгълник, то получаваме 3168 кв. сантиметра.

Краен резултат: победителят в надпреварата за най-голям „бъбрек“ е ясен! Серия 7 надвишава по широчината своя SUV-събрат с над 12 сантиметра и отстъпва при височината само с 4 сантиметра. така Серия 7 е категоричен победител по отношение на общата площ на „бъбреците“.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин