AUTO BILD България / Сравнението на SUV-овете: ще успее ли Opel да поддържа огъня?

Сравнението на SUV-овете: ще успее ли Opel да поддържа огъня?

Компактен SUV – сега и Opel пуска такъв модел. Тествахме новия


12
мар.
2018

В МОМЕНТА ВСИЧКИ ИСКАТ парче от SUV тортата. Всеки производител пуска свой модел в класа на компактните SUV-ове. А как стоят нещата с Opel? Хората от Рюселсхайм изобщо не трябва да си правят труда – те ще използват рецептата и готовите смески благодарение на продажбата на французите от PSA. Сега Opel има на разположение платформа за компактен SUV под формата на Peugeot 3008. И нещата са съвсем наред – 3008 си върши работата отлично.

Ние обаче искаме да разберем как ще се представи новият Opel Grandland X в директното сравнение с 3008? Третият участник в нашия сравнителен тест е Renault Kadjar. Моторизациите в сравнението ни: малки бензинови.

В Opel 1,2-литровият 3-цилиндров турбомотор разполага със 130 к.с. Peugeot залага на същия двигател. Съответно 3-цилиндровият агрегат в Grandland X би трябвало според Opel да харчи също толкова, колкото и в 3008  – тоест 5,1 литра на 100 километра. Разбира се, ние ще проверим това. Първо обаче се връщаме на Renault. Kadjar е единственият модел в теста с 4-цилиндров мотор. Работният му обем е също 1,2 литра, с турбина и идентична на тази на конкурентите мощност от 130 к.с. TCe в Kadjar трябва да харчи 5,7 литра – поне според производителя. Реалността обаче е друга.

Renault Kadjar TCe 130

 

Още по темата

Card image cap
Новият Range Rover Velar: синът на краля

27
ное.
2017

Сър Range Rover има нов наследник: Velar е невероятно красив SUV, но съвсем не е евтин

Card image cap
Audi A6 Avant 2.0 TDI: перфектен и след 100 000 километра

8
юни
2017

В А6 Avant има всичко, което е типично за Audi. Един продължителен тест с (почти) приказен Hарру End.

Card image cap
Opel Insignia Country Tourer: новият стремеж към природата

11
мар.
2018

Офроуд, двойно задвижване, добра позиция на пътя: представяме ви автомобила на Opel за фенове на комбитата със слабост към SUV-овете

Card image cap

В последния брой:

Архив >