Спортно, елегантно, ексклузивно: първото BMW Серия 2 Гран Купе


20
мар.
2019

BMW последователно продължава да развива моделното си портфолио, като представя иновативна авомобилна концепция в премиум компактния сегмент. По време на прес-конференцията за представяне на годишните резултати за 2018, председателят на Борда на директорите на BMW AG Харолд Крюгер обяви създаването на първото BMW Серия 2 Гран Купе. Благодарение на спортното и елегантно купе с четири врати,  производителят на премиум автомобили добавя към гамата си в компактния сегмент особено подходящ модел за модерни, градски целеви групи. Концепцията за купе с четири врати, която вече е успешна в по-високите автомобилни класове, в бъдеще ще комбинира динамична харизма и изразителен дизайн с висока степен на ежедневна пригодност и в премиум компактния сегмент. Първото BMW Серия 2 Гран Купе ще направи дебюта си на автомобилното изложение в Лос Анджелис през ноември 2019 г., като въвеждането на пазара за целия свят ще започне през пролетта на 2020 година.

BMW Серия 2 Гран Купе поставя нови акценти по отношение на индивидуалността, естетиката и емоциите в премиум компактния сегмент. То съчетава емоционален дизайн със спортен дух и последните иновации в работата и технологията на свързаност. Ето защо, BMW Серия 2 Гран Купе съчетава идеални предпоставки за привличане на нови целеви групи, към характерната за BMW  радост от шофирането. BMW вече предлага уникална гама от компактни модели за различни изисквания и целеви групи, които са несравними в конкурентната среда. BMW Серия 2 Гран Купе отново ще създаде допълнителни импулси в този клас. То е базирано на най-новата архитектура на BMW с предно задвижване и споделя множество технологични разработки с новото BMW Серия 1, което ще бъде представено през 2019 година.

BMW Серия 2 Гран Купе ще се предлага в целия свят и ще бъде особено атрактивно на пазарите с афинитет към триобемните автомобили. Като ексклузивна алтернатива на класическия седан, купето с четири врати е насочено към всички целеви групи, които предпочитат изискан дизайн и самоуверена експресивност в компактния сегмент.

Още по темата

Card image cap
Електрически спортисти за полицията в Дубай

24
авг.
2016

Полицията в Дубай е известна със своите суперспортисти, оборудвани със синя лампа. Сега има нови попълнения - и по-точно два германски еко-автомобила.

Card image cap
Новият Civic в България следващия месец

3
апр.
2017

Бултрако АД отбелязва четвърт век присъствие на българския пазар със специално изложение

Card image cap
Новият мотор на Mazda: бензинов с природа на дизелов

17
ян.
2017

Японската компания е първата, която ще прояви смелостта да пусне в серийно производство бензинов агрегат със самовъзпламеняваща се горивна смес

Card image cap

В последния брой:

Архив >