Спортни легенди от 70-те: Opel Manta Black Magic

1505
2017

На практика не съществува пазар за Black Magic. Експертът на тема Manta Райнер Мантай оценява наличните към момента автомобил на около 20, а останалите са ръждясали бараки, ударени автомобили или жертви на тунинг-ексцесии.

При положение, че все пак на пазара бъде предложен автомобил Black Magic, то той най-често сменя собственика си сред клубовете на Manta. Затова цените се отнасят по-скоро за Manta GT/E, от който модел също са останали не повече от 100 автомобила.

Нашата препоръка: ако ви предложат Black Magic, проверете го внимателно. Оригиналът се познава не по черната боя, ярките ивици или карираните тапицерии на седалките, а само по цветния код L 200 върху табелата с обозначението на модела.

Black Magic е базиран на GT/E. Задните светлини са препратка към легендарния Opel GT.

Тъй като съществуват проблеми с лакираните брони, по-късните модели са оборудвани с хромирани.

Дебелият спортен кожен волан подхожда перфектно на Black Magic. Иначе кокпитът на модела е идентичен с този на Manta GT/E.

Схемата на превключване върху скоростния лост е еднозначна: тук водачът разполага с пет предавки. Първата е долу вляво

Разположени под UKW-радиотото: допълнителните уреди с амперметър, часовник и индикатор за моторното масло

При Black Magic карирани с дребно каре от плат са само предните седалки. Тапицерията отива на страничните части на седалките

Стар познайник под черния капак: 1,9-литровият мотор от Rekord C, в Black Magic и в серийните Serien-GT/E с инжектор Bosch L-Jetronic вместо с карбуратор и със 105 вместо 90 к.с.

За да може светлинният клаксон да разчиства пътя отпред, Black Magic е оборудван със система за почистване на фаровете

Динамични и черни са и спортните странични огледала Engelmann.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин