Спортни екогуми Bridgestone за BMW i3s


31
май
2018

Bridgestone, най-голямата компания производител на гуми и каучукови изделия в света, продължава успешното си партньорство като единствен доставчик на гуми за новите спортни BMW i3s. След като доказаха способността си да задоволят изискванията на електрически задвижваните автомобили с подходящи гуми за i3, Bridgestone и BMW Group продължават своето партньорство.

Новите гуми отговарят на някои конкретни промени, направени на i3s. Автомобилът има по-спортен външен вид с по-широкa следа и раздути калници. Това е вдъхновило Bridgestone да създаде гуми, по-широки с 20 мм от тези на i3, илюстриращи по-широкия, спортен облик на новото превозно средство, като същевременно осигуряващи адекватно сцепление, за да увеличат се използват максимално мощността и въртящия момент. Монтирани на 20-цоловите джанти, които са стандартни за i3s, гумите на Bridgestone придават завършен вид на дизайнерскотo решение с лъскавите елементи около калниците. Освен летните и зимните вариации, Bridgestone доставя гама от предни и задни гуми, за да осигури персонализиран подход.

Като електрически автомобили, i3 и i3s изискват напълно различна концепция за гумите. Bridgestone е създал това с помощта на технологията ‘ologic’ – проект  на гума, предназначена специално за електрически автомобили.

„Технологията ‘ologic’ помага на тези автомобили да оптимизират производителността“, обяснява Кристоф де Валроже, вицепрезидент „Оригинално оборудване“, Bridgestone EMEA. ‘И това се прави без никакви компромиси по отношение на безопасността. Използваме тясна шарка на протектора Ecopia EP500, която гарантира отлично сцепление дори и на мокро. Всъщност, той е награден с маркировка „B“ в съответствие със съпротивлението при търкаляне и сцеплението върху мокра настилка.’

Дизайнът включва по-голям диаметър на гумата, който намалява съпротивлението при търкаляне и подобрява енергийната ефективност. ‘Bridgestone и BMW споделят ангажимент да разработят продукти, които да допринасят за устойчиво бъдеще“, казва Кристоф де Валроже. „Технологията ‘ologic’ трябва да ни помогне да постигнем една от нашите дългосрочни цели: глобално намаление на емисиите на CO2 с 50% до 2050 г. Създадохме уникална гума за уникални автомобили. Горди сме, че ни напътстват в бъдещето.’

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >