Спортният отдел на Toyota представи няколко разработки в Токио

Някои от автомобилите са предназначени за моторспорт


15
ян.
2017

TRD (Toyota Racing Developments) показа на изложението в Токио (13-15 януари) серия от новости. След като първоначално разпространиха фотографии на „екстремна“ версия на новия кросоувър C-HR, японците показаха и „главните герои“ на събитието – C-HR Aggressive, 14R-60 Carbon Concept, Hiace TRD Concept, 86 TRD Rally Concept4 и Hilux Revo TRD AXCR 2016.

Нека ви запознем със C-HR: за японския SUV са предвидени два различни кита с нови брони, спойлери, по-ниско окачване и специални джанти. Във версията Extreme са добавени и раздувки на калниците и някои модификации за офроуд.

Два прототипа на базата на GT86

На автосалона са представени и две концептуални версии на GT86 – който в Япония е продаван под наименованието 86 в знак на почит към легендата АЕ86. 14R-60 Carbon Concept е еволюция на серийната модификация по случай 60 години Toyota Technocraft с карбонови елементи за по-добра аеродинамика и по-ниско тегло. Вторият прототип – Rally Concept4, е замислен като „ралиджийка“ и е разработен съвместно с пилота Фумио Нутахара.

Дори „работягите“ Hiace и Hilux, два от най-известните продукта на марката в световен план, са „пипнати“ от TRD. Hiace е получил агресивна визия, но е направен само шоу – докато Hilux е подготвен за офроуд състезания в азиатския шампионат L.Cor.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин