Спортистът на Skoda става електрически!

0303
2020

Skoda ще предлага Octavia RS в бъдеще като Plug-in-хибрид. iV получава задвижването на Golf GTE и Cupra Leon. Разгледахме модела отвътре!

Skoda пуска модела Octavia RS iV с Plug-in-хибридно задвижване. Това обаче не е единствената моторизация на спортния „чех“. Малко по-късно моделът ще бъде пуснат и с бензинов и с дизелов агрегат. Пазарният старт на модела е през есента на 2020 г. AUTO BILD предполага, че стартовата цена на Octavia RS iV за Германия ще бъде в размер на около 80 000 лв.

Черни акценти по Octavia RS

В сравнение с обикновената Octavia новата RS ще се сдобие с различни елементи по каросерията. Така предната броня е по-агресивно оформена и има сплитер в блестящо-черен цвят. Решетката на спортната Octavia също е черна и украсена с новото лого RS на Skoda. Топмоделът разполага с LED-фарове за мъгла и черни 18-цолови джанти. Опционално се предлагат 19-цолови. Отстрани впечатление правят черните рамки на прозорците. В задницата комбито има лакиран в цвета на автомобила спойлер, черен надпис Skoda и задна броня с интегриран дифузьор, рефлекторна ивица RS и две ауспухови бленди. Дясната е бутафорна, докато лявата приютява две тънки ауспухови тръби. Седан-версията ще получи характерен спойлер на края на задния капак.

Вътрешно пространство: спортни седалки

Чехите са поставили спортни акценти във вътрешното пространство на компактния спортист. Тук го няма воланът с две спици от стандартната Octavia – водачът на тази Skoda разполага със спортен волан с три спици. покрит с перфорирана кожа. Арматурното табло е покрито с алкантара и има декорации а ла карбон. Серийните седалки са с тапицерии от плат и везано лого RS. Те са удобни, но материалите не изглеждат особено висококачествени при допир.

Двигателите: в началото само като Plug-in-хибрид

При задвижване от Skoda тръгват по различен път и предлагат Octavia RS с Plug-in хибридно задвижване. То включва 4-цилиндров 1,4-литров бензинов агрегат и разполагащ със 115 к.с. електромотор. Системната мощност е 245 к.с. Максималният въртящ момент е 400 Нм. Изцяло електрическият пробег е 55 километра. Почитателите на конвенционалното задвижване вероятно ще продължат да залагат на бензиновата или дизеловата версия. Бензиновият мотор също е с 245 к.с., а дизелът – с 200 к.с. Окачването на версията Plug-in е серийното на Octavia. Бензиновата и дизеловата RS версия ще получат смъкната с 15 милиметра каросерия с по-стегната настройка на окачването.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин