Спортен отвън, благороден отвътре – SUV-ът на Kia Sonet може да се появи и в Европа


3
авг.
2020

Kia ще пусне нов малък SUV. Sonet изглежда доста спортен, а вътрешното му пространство е благородно. AUTO BILD ще ви даде информация.

Kia смята да пусне на индийския пазар още през 2020 г. нов малък SUV. Автомобилът носи името Sonet и ще се появи по-късно и на други пазара – може би дори и в Европа.

Тийзърите показват доста спортен SUV

На тийзърите SUV-ът изглежда екстремно мускулест, като все пак серийната версия може би ще бъде по-семпла. Тигровата муцуна в предницата е така изрязана, че решетката с червените акценти е на едно ниво с бронята. В долната част има метални елементи, които  се разширяват отстрани и играят ролята на ограничение за фаровете. Те от своя страна преминават във фаровете и придават на Sonet доста сериозен и дори малко сърдит вид.

В бронята отдолу доминира голям хоризонтален вентилационен отвор, ограничен отстрани от шестоъгълни метални елементи, преминаващи в загатната предпазна кора на дъното на автомобила. Предполагаме, че серийната версия ще бъде с доста по-хармонични линии от малко разчупените елементи на тийзъра. В задницата личат дифузьор с ауспухови тръби вляво и вдясно, както и задни светлини с тъмно стъкло.

Скоростомерът и инфотейнмънт системата изглеждат свързани

Във вътрешното пространство е особено вълнуващо. Ако моделът се появи така серийно, то това ще означава нова ера при Kia: вертикално, преминаващо през цялата повърхност стъкло свързва централния дисплей и скоростомера, като почти няма никакви бутони. Размерът на дисплея на инфотейнмънт системата е 10,25 инча. Единствено малкият блок за управление на климатика и мултифункционалният волан се управляват аналогово. Екстремно пуристкият кокпит блести с акценти под формата на вертикални вентилационни дюзи с метални рамки. На тийзърите интериорът на Sonet изглежда доста благороден за един компактен SUV.

Още по темата

Бюлетин

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >