Спомени от бъдещето: Porsche ни разкри секретните си идеи

1211
2020

Дизайнерското студио на Porsche е нещо като Силициевата долина на автомобилната индустрия. От десетилетия марката опиянява собственици и скромни почитатели със своите спортни модели и стремежа си към независимост.

Така например Porsche 911 продължава да плува успешно срещу течението като пионер със своя задно разположен двигател. А съвсем от скоро Porsche Taycan започна да завладява нови територии като първи напълно електрически сериен спортен автомобил.

Какво се крие зад този невероятен успех на Porsche?

От времето на гениалния конструктор Фердинанд Порше хората тук продължават да мислят и вървят извън отъпканите пътеки, да поставят винаги под въпрос статуквото.

Това важи не само за серийните модели на Porsche, но и за множеството скици, модели, студии и прототипи, останали заключени в сейфовете.

Дали бихте признали пред себе си, колко тайни пазите? Труден въпрос, нали? Според проучвания на социолози, всеки от нас средно статистички има по 14 несподелени тайни. За сега не уточняват дали, става дума за лични или служебни.

Предполагаме, че в корпоративния свят секретната информация е значително по-голяма. Сега Porsche за първи път се реши да разкрие част от пазеното в дълбока тайна свое безценно богатство: един паралелен свят от сензационни автомобили, за които дори не сме се осмелявали да мечтаем. Нещо абсолютно необичайно за автомобилните производители.

Вероятно никога няма да разберем защо тези 15 на брой красиви модели не са преминали към серийното производство.

Но по-важното е, че ги има. И AUTO BILD България ще ви ги покаже в всички в детайли. Не само защото те символизират идеята и философията на Porsche.

„Бъдещето трябва първо да се мисли, а след това да се гради!“ Тези думи на главния дизайнер на Porsche Михаел Мауер са повече от пророчески.

И преди и сега Porsche е символ на авангарда в автомобилната индустрия. През следващите две седмици ще ви представяме по един от секретните автомобили на Porsche.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин