Спиращ дъха кабриолет


9
сеп.
2017

На откриващото се през следващата седмица автомобилно изложение във Франкфурт IAA 2017 (14-ти до 24-ти септември) ще има голям брой модели, които ще приковат вниманието на посетителите и медиите. Един от тях ще бъде на щанда на Lamborghini: новият Aventador S Roadster.

Иначе казано става дума за откритата версия на Aventador. Lamborghini обаче залагат на различни линии по отношение на детайла. Карбонова част преминава от задното стъкло до края на задницата над двигателя. Аковсе пак искате да наблюдавате 12-цилиндровия мотор, можете да получите прозрачен капак на двигателя. Свалящите се елементи на покрива тежат по-малко от 6 килограма. За да се чува още по-добре звукът на двигателя, то задното стъкло може да се свали електрически.

Също както и при затворения Aventador S роудстърът е оборудван с двойно задвижване, нови активни амортисьори, четири завиващи колела и новия режим на движение EGO. При него водачът може да комбинира предпочитаните от него настройки за сцеплението, управлението и окачването. Като цяло роудстърът тежи само с 50 килограма повече от Coupé-то. Затова не е учудващо, че динамичните характеристики на двата модела са идентични. Разположеният в задницата 6,5-литров V12 агрегат мобилизира 740 к.с. За точно три секунди Aventador S Roadster достига темпо 100, а максималната скорост е 350 км/ч. Времето за превключване на предавките е максимум 50 милисекунди, а спирачните апарати са от карбон и керамика. Първите автомобили ще бъдат доставени на клиентите в началото на 2018 г. Цената на модела е 750 000 лв.

 

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин