Специално проектираните високопроизводителни гуми Bridgestone разгръщат потенциала на новото Lamborghini Revuelto

3103
2023

Bridgestone отново беше избрана от Lamborghini за ексклузивен партньор за гуми за новия Revuelto, първият супер спортен V12 HPEV (високопроизводителен електрифициран автомобил) на Lamborghini. Bridgestone разработи специални гуми Potenza Sport с висока производителност за Lamborghini Revuelto, който включва три електрически мотора, задвижващи предните колела, и V12 двигател с вътрешно горене, задвижващ задните колела.

Предлагани в размери 20, 21 и 22 инча, гумите Bridgestone Potenza Sport са предназначени да подобрят спортните и високопроизводителни възможности на Lamborghini Revuelto. Дизайнът и материалите спомагат за постигането на изключителна производителност при високи скорости, отлични реакции на кормилно управление и прецизност, които идеално пасват на ДНК-то за върхово представяне на Lamborghini Revuelto, заедно с изключително сцепление на сухи и мокри повърхности.

Гумите Bridgestone Potenza Sport, специално разработени за Lamborghini Revuelto, се предлагат и с технологията Run Flat (RFT). Това позволява на шофьорите да продължат да шофират безопасно дори след спукване – за 80 км при 80 км/ч с налягане от 0 бара, което дава на водачите допълнително спокойствие.

Осигуряване на гуми по поръчка за всички видове водачи


Новото Lamborghini Revuelto се предлага и с опцията за зимна гуми Blizzak LM005 по поръчка на Bridgestone. Bridgestone Blizzak LM005 е идеалното зимно решение, гарантиращо изключително сцепление на сняг, като същевременно осигурява сигурна реакция на управление и прецизност на сухи и мокри повърхности.

Стивън Де Бок, вицепрезидент Consumer Replacement и OE в Bridgestone EMIA, коментира: „Bridgestone разработи гуми по поръчка за Lamborghini, които идеално допълват и подобряват характера на Revuelto. Създадохме гуми, които осигуряват характеристиките на управление, необходими за превозно средство с висока мощност, заедно с технологията Run Flat, без компромис с производителността. Осигурихме и опция за зимни гуми, която отговаря на нуждите на водачите, гарантирайки, че Lamborghini Revuelto може да се използва при всякакви условия, през цялата година.“

Надграждане на едно вълнуващо и ексклузивно сътрудничество

Кристиан Мастро, маркетинг директор на Lamborghini, коментира: „Ние сме особено доволни, че отново работим с Bridgestone като наш изключителен партньор за гуми. Това партньорство за новия Revuelto продължава силното ни сътрудничество с Bridgestone за нашите супер автомобили, след неотдавнашното разработване на специално проектирани гуми Bridgestone за моделите Huracán STO, EVO, Tecnica и Sterrato”.

Разработени и произведени в Италия, гумите Bridgestone на Lamborghini Revuelto са проектирани и тествани в Европейския център за научноизследователска и развойна дейност на компанията, използвайки технологията за разработка на виртуални гуми на Bridgestone. Този устойчив подход позволява цифрова версия на гума в процес на разработка да бъде създадена и тествана виртуално преди изграждането на прототипи, което води до спестяване на суровини и емисии на CO2 по време на разработката.

Високоефективните премиум гуми Potenza Sport, специално разработени за Lamborghini Revuelto, се предлагат като смесен монтаж с 265/35 ZRF20 на предната ос и 345/30 ZRF21 на задната ос, както и с 265/30 ZRF21 на предната и 355/25 ZRF22 отзад, и двете с технология Run-flat. Освен това е проектирана и комбинация за производителност, която включва 265/35 ZR20 на предната ос и 345/30 ZR21 Potenza Sport (безкамерна версия) на задната ос. Гумите Blizzak LM005 на Bridgestone се предлагат като следпродажбена зимна опция, която се предлага на предна ос 265/35 R20 и на задна ос 345/30 R21.

Партньорството на Bridgestone с Lamborghini продължава визията на компанията да предоставя клиентска и социална стойност като компания за устойчиви решения. Ангажиментът на Bridgestone E8 остава в основата на това, като глобалният корпоративен ангажимент ясно дефинира стойността, която компанията обещава да достави на обществото, клиентите и бъдещите поколения в осем фокусни области. Този проект е в съответствие с „Емоция“: Ангажирана да вдъхновява вълнение и да разпространява радост в света на мобилността“.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин