Специална версия за сбогуване с Jimny

1007
2024

Suzuki се сбогува с Jimny със специалнa версия на модела. В ограничената серия Horizon малкият автомобил със задвижване на четирите колела получава повече аксесоари за офроуд, както и теглич

Jimny е един от моделите, които Suzuki ще спре да предлага на европейските пазари. Преди обаче култовият офроудър да бъде изваден от моделната гама, японците ще пуснат негова специална версия. В изпълнението Horizon Jimny получава още повече офроуд аксесоари. Suzuki също така оборудва автомобила със защита отдолу, както и с комплект прагове Adventure.

За база на Jimny Horizon е използвано нивото на оборудване Comfort, което включва екстри като климатик, отопление на седалките, електрически огледала и автоматични фарове.

Не са пропуснати калобрани, също както и калъф за резервната гума и теглич за ремарке. Освен това на радиаторната решетка вместо емблема има надпис Suzuki. Специалната версия Horizon ще бъде произведена само 900 пъти – и за нея ще бъде предлаган единствено цветът Medium Gray.

Под капака няма никакви промени. 1,5-литровият 4-цилиндров бензинов двигател генерира 102 к.с. и 130 Нм. За предаването на мощността се грижи 5-степенна механична скоростна кутия. В Германия Suzuki Jimny Hoirzon вече е в продажба – и там струва еквивалента на 65.000 лева.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин