Спасяването на малко еленче на оживена магистрала (ВИДЕО)


13
юни
2017

Полицай от Охайо е бил приветстван като герой от местната организация за горски животни, след като спасил малко еленче , което било заклещено насред оживена магистрала. Според Cleveland.com полицейският служител от Синсинати Роджър Ное е бил изпратен в Колумбия Паркуей, след като е било съобщено, че бебе еленче е попаднало в опасна ситуация край пътя. Ной и колежката му Триша Йейтс намерили ужасеното същество, сгушено срещу задържащата стена на пътя.

Ной бързо сложил чифт латексови ръкавици – вероятно, за да сведе до минимум отделянето на човешка миризма – и скочил от своята патрулна кола, за да помогне на еленчето. Бързо и ловко той успял да хване животното и да го сложи в задната част на колата си, след което се качил в залесената местност наблизо и го пуснал там, където скоро сърнето се срещнало отново с майка си.

В изявление, публикувано във Facebook, полицейското управление в Синсинати заяви, че обикновено не съветва гражданите да приближават или да се опитват да помагат на животни на или близо до натоварена магистрала. Но историята с това малко еленче вероятно щеше да бъде с грозен край, ако властите не бяха направили изключение. Но все пак изглежда, че рискът си е заслужавал. Местната общност в защита на елените понастоящем обсъжда най-добрия начин да възнагради офицерите Ной и Йейтс за смелата им постъпка.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >