„София Франс Ауто“ отбелязва 30-годишен юбилей с поредица „добри дела“

1410
2022

Тази година „София Франс Ауто“ (SFA) отбелязва 30-годишен юбилей. По този повод служителите на компанията и дъщерните ѝ дружества, обединени от наслова „Заедно за добри дела“, участват в разнообразие от доброволчески инициативи, давайки личен принос към природата, хората и
животните.

В продължение на няколко уикенда отборът на SFA участва в предизвикателството да направи по-достъпни и приятни за отдих и туризъм местностите „Фонфон“ и „Плажът Бистрица“ в планината Витоша. Бяха изградени наново три рушащи се дървени моста, водостоците и канавките бяха почистени, масите и пейките за отдих – освежени с ново лаково покритие, а непроходима от храсти и клони пътека – напълно разчистена за преминаване.

Възстановен бе и над 13-метров изгнил мост при водосбора на Янчовска река, през който минава туристическият маршрут от с. Бистрица към хижа „Алеко“. Поради труднодостъпната местност, в която се намира, дървеният материал за него бе пренесен на ръка по труден терен нагоре в планината. Екипът в местното дилърство в Русе участва в почистването около р. Дунав
под хижа „Приста“, създавайки по-приветлива околна среда в района, а служителите от центъра във Велико Търново зарадваха с любов, внимание и грижа бездомните кучета от Общинския приют в града.

Инициативите на служителите ще продължат и в други райони на страната до края на годината, като сред тях са почистване на няколко местности и благотворителен баскетболен турнир.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин