София Картинг Ринг с нова конфигурация

3103
2017

Най-голямата закрита картинг писта в София отваря врати на 28 март с ново обновено трасе! Високоскоростните емоции за всички фенове на адреналина тепърва предстоят, съобщават от мениджмънта на София Картинг Ринг.

Променената писта ще зарадва всички посетители с повече завои и по-дълга дистанция. Всеки ще има възможност да тества своите способности, като от старта до финила ще трябва да се преодолеe 16 завоя. В новата конфигурация е влючена интересна комбинация от три завоя във финалната част с много места за изпреварвания и различни треактории.  Степента на сигурност е сред приоритетите за София Картинг Ринг и затова ще се погрижат чисто нови висококачествени ограждения и специална настилка, гарантираща възможно най-добро сцепление. Рекордното време, поставяно на старото трасе е 44,6 секунди, като се очаква то да се увеличи поне с три секунди.

„Две години след откриването на един от най-модерните и големи закрити атракциони в столичен мол е време за нова конфигурация на пистата, която да даде възможност на посетителите за нови преживявания. Досегашното трасе радва малки и големи любители на бързите скорости. На територията на картинг пистата бяха проведени редица спортни мероприятия, сред които два шампионата, съвместни благотворителни инициативи с Holiday Heroes, стотици детски рождени дни и тиймбилдинг тренинги. Не на последно място, София Картинг Ринг бе и интересна локация за засненаме на много български и чуждестранни продукции.“, споделя Николай Върбицалиев, управител на София Картинг Ринг.

В момента се провежда индивидуален шампионат – „Шел-Хеликс“, в който взимат участие рекорден брой пилоти не само за България, но и за международните серии SWS, като голямата награда ще бъде посещение на кръг от Формула 1 на митичната „Монца“. Друго важно събитие е Академията за млади пилоти към БФКС, в коята учястват над 100 деца, които впоселедствие ще продължат своя път към професионалния спорт.

До края на годината на територията на картинг пистата се очакват още промени и подобрения, които неминуемо ще я наредят сред топ картинг пистите не само в България, но и в Европа.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин