Собствениците на кучета ще се влюбят в този кросоувър

Вижте с какво може да зарадвате вашия домашен любимец

1304
2017

Ако вече сте се зачели в тази история, най-вероятно харесвате кучета. Изглежда, че дори и от Nissan са на кучешка вълна от край време. След последния си канадски прототип X-Trail Dog Edition, от автомобилния производител излизат с ново предложение, осигуряващо комфорт на четириногите пътници – Rogue Dogue Project Vehicle.

От Nissan твърдят, че 83% от 400 анкетирани собственици на кучета смятат, че безопасният и комфортен транспорт е също толкова важен за техните домашния любимци, колкото и за хората. Бихме искали да намерим останалите 68 души. И да им вземем кучетата…

Този специален Rogue (познат като X-Trail в Европа) всъщност е вариация на една и съща тема. Характеристики му включват стандартен хамак за куче, прикрепен към задната седалка, кукички за каишката, ватирана подплата, вентилационна система и кучешко легло. Механизмът с рампи помага на кучето да слиза и да се качва в автомобила и осигурява на достъп на опашатия ви спътник към задните седалки. Подвижен разделител (с емблема #roguedogue на него) е предназначен за правилното позициониране на домашния любимец.

Искате да измиете кученцето си, преди то да се върне в колата? Осигурени са топла вода, специален обръч, който я разпръсква, без да ви измокри, както и сешоар. Всичко споменато дотук може да видите изпробвано с тъпреливото съдействие на очарователен пясъчен лабрадор.

Багажникът на колата разполага с купички за вода и храна, защитени от разливане, и с приспособление за справяне с изпражненията на вашия домашен любимец. Освен това е осигурен и кучешки комплект за първа помощ и стандартен ключодържател. Проектът е на автомобилния координатор от Fast & Furious Денис Маккарти, който очевидно обича кучетата. Специалният Rogue ще бъде представен на тазгодишното издание на New York Auto Show.

Rogue Dogue е все още далеч от масовия пазар. Но определено от Nissan са се погрижили за наличието на някой функции, улесняващи пътуването с домашен любимец на борда, които забелязваме при кросоувърърите и джиповете на автомобилната марка. А на въпроса защо механизъм за прикрепяне на кучешка каишка не е сред тях, можем да отговорим само с „бау“.

https://www.youtube.com/watch?v=zQ6MznOg5aQ

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин