Сменяме предавки и управляваме радиото от един контролер

1501
2021

Тенденцията към минимализъм в управлението на кокпита продължава да настъпва. Американският доставчик на автомобилната индустрия GHSP представи на изложението CES 2021 нов контролер с въртене и натискане. Той служи не само за управление на инфотейнмънт системата, но и работи като селектор на автоматичната трансмисия и скенер за пръстов отпечатък!

Две нива – за автоматика и за инфотейнмънт

При стартиране на автомобила бутонът излиза нагоре, като се образуват две нива. Горната част е въртящо се колело за режимите на автоматика и за включване и изключване на системите за безопасност. Долният пръстен отговаря за функциите на информационно-развлекателната система. Подобно на класическите контролери, той се върти и натиска, за да изберете желаната функция, да „превъртате“ плейлисти или да търсите и възпроизвеждате определено парче.

Логване чрез пръстов отпечатък

И това не е всичко: повърхността на бутона служи като скенер за пръстови отпечатъци. Шофьорът може да го използва, за да влезе в автомобила, точно както при смартфон, така че седалката и огледалата да се регулират директно и да се показват предпочитания като любими радиостанции или често използвани адреси. Вижте още за тенденциите в развитието на кокпита тук.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин