Слухове за евтино електрическо Renault


22
сеп.
2019

Пълноценен електрически автомобил за под 20 000 лв.? Според хората от Renault това е възможно и ще се случи след пет години. Французите дори имат подходящ модел.

Renault  планира електрически кросоувър за под 20 000 лв. През следващите пет години моделът ще се появи на европейския пазар. Това съобщи изпълнителният директор на Renault Тиери Болоре на автосалона IAA във Франкфурт. Ниската ценя ще бъде постигната благодарение на опита на Renault с електромобилите. Французите предлагат на пазара Twizy, Zoe, Kangoo Z.E. и Master Z.E. – тоест четири електромобила. Болоре заяви, че достъпът до електрическата мобилност в днешно време трябва да е възможен за по-широка маса, тъй като не всеки може да си позволи към момента електромобил.  В масов електромобил се целят и от VW с ID.3, но неговата цена ще започва от 60 000 лв. Компактният модел Zoe на Renault започва от 43 000 лв.

В Китай вече го има

Французите от Renault вече разполагат с подходящ модел за начинанието си: в Китай вече се продава малкия кросоувър City K-ZE. В Китай цената на този модел е около 17 500 лв. Малкият електромобил разполага с литиево-йонна батерия с капацитет от 26,8 кВтч., която зарежда електромотор с 44 к.с. По този начин е възможен пробег от около 270 км (NEFZ). В ежедневието пробегът определено ще е по-малък. На европейския пазар се очаква цената на модела да не надхвърля 20 000 лв. Засега не е известно, дали електромобилът ще се продава под марката Renault или като Dacia.

Още по темата

Card image cap
Citroen SpaceTourer Rip Curl: кемпер за сърфисти

31
авг.
2017

SpaceTourer се превърна в истински компактен автомобил за къмпинг с душ на борда - и ще бъде представен в новата си версия на изложението във Франкфурт

Card image cap
Мегадраг: Dodge Challenger срещу Porsche 911 и Nissan GT-R

30
юни
2016

САЩ предизвиква Япония и Европа: Dodge Challenger Hellcat настъпва срещу Nissan GT-R и Porsche 911 Turbo S. Кой ще спечели драгнадпреварата на титаните?

Card image cap

В последния брой:

Архив >