Служители на „Тойота Балканс“ засадиха 200 дръвчета до София

1609
2019

„Тойота Балканс“ – официалният вносител и дистрибутор на марките Toyota и Lexus в България, за втори пореден път се включи в глобалната инициатива World Cleanup Day, представена от bTV в България във формата „Да изчистим България заедно“. Над 70 души представители на екипа и техните семейства взеха участие в засаждането на новата гора в с. Локорско до София на 14 септември, като успяха да засадят около 200 дръвчета, сред които зимен дъб и черен бор. Българският екип редовно взима участие в екологично насочени инициативи, като доразвива на местно ниво глобалната стратегия за устойчиво развитие на Toyota „Екологично предизвикателство Toyota 2050”.

Глобалната стратегия за устойчиво поведение изразява философията и политиките на Toyota, свързани с околната среда, базирайки се на водещи принципи на компанията, създадени още през 1992 г. Трите важни теми, заложени в дългосрочната визия на марката, са развитието на общество в среда на ниски вредни емисии, изграждане на „рециклиращо“ общество и утвърждаване на общество в хармония с природата. Като пионер в разработката и внедряването на хибридната електрическа технология в автомобилостроенето, Toyota е марката с най-голяма гама от хибридно задвижвани автомобили, представени в почти всички сегменти.

С опит от над 22 години и разнообразно портфолио от електрифицирани автомобили, Toyota има отговорността да стане лидер в областта на екологията и вече е водеща компания в европейската индустрия с най-ниското отражение върху околната среда по отношение на отпадъците, енергията, изпускането на летливи органични съединения и използването на вода на един произведен автомобил. Активното разработване на нови технологии за опазване на околната среда е сред приоритетите на компанията за запазване на Земята като общ дом за всички хора.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин