Сливен става столица на дрифта


11
сеп.
2019

Дрифт България навлиза в своята финална фаза. Дрифт състезатели и фенове от цялата страна ще пристигнат в Сливен за предпоследния кръг от сезон 2019. Дългоочакваното събитие ще се проведе през този уикенд, 14-15 cептември, на летище „Бършен“, като организаторите очакват традиционно голям брой публика.

Своята заявка за участие в предпоследния 3-ти кръг от „Дрифт България“ до момента са подали 45 състезатели от България и Румъния, като записванията ще продължат и през самия уикенд.

В Pro1 участие ще вземат над 16 пилоти, сред които са борещите се за титлата Емил Петков (BMW Е30), Костадин Патриков (BMW Е30) и лидера в шампионата Павлин Пенев (BMW Е30). 

По традиция участниците в Pro2 са повече, като до момента са подадени 23 заявки. Лидерът в шампионата Веселин Стойчев (Nissan 200SХ), Мартин Николов (BMW Е30), Йордан Младенов (BMW Е36) и Петьо Радичев (Mercedes-Benz С124) ще продължат своята борба за титлата, като и четиримата ще се надяват да увеличат шансовете си в шампионата при победа в Сливен.

Организаторите от АСК „Скорпион“ и община „Сливен“ за пореден път са подготвили нова и предизвикателна конфигурация, с която се надяват да затруднят пилотите и да зарадват зрителите.

Откриването на 3-тия кръг от „Дрифт България“ ще се проведе в петък от 18:30 на площад „Хаджи Димитър“ в центъра на град Сливен. В събота от 10:00 ч. на летище „Бършен“ стартират тренировките, като и в двете сесии са предвидени „Дрифт Такси“ в които феновете ще имат възможността да се повозят на дясната седалка на първокласен дрифт автомобил. Същинската част от уикенда започва от 09:3 0ч. в неделя с квалификации и старт на „батълите“ от 14:00ч.

Още по темата

Бюлетин

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >