Сливен става столица на дрифта


11
сеп.
2019

Дрифт България навлиза в своята финална фаза. Дрифт състезатели и фенове от цялата страна ще пристигнат в Сливен за предпоследния кръг от сезон 2019. Дългоочакваното събитие ще се проведе през този уикенд, 14-15 cептември, на летище „Бършен“, като организаторите очакват традиционно голям брой публика.

Своята заявка за участие в предпоследния 3-ти кръг от „Дрифт България“ до момента са подали 45 състезатели от България и Румъния, като записванията ще продължат и през самия уикенд.

В Pro1 участие ще вземат над 16 пилоти, сред които са борещите се за титлата Емил Петков (BMW Е30), Костадин Патриков (BMW Е30) и лидера в шампионата Павлин Пенев (BMW Е30). 

По традиция участниците в Pro2 са повече, като до момента са подадени 23 заявки. Лидерът в шампионата Веселин Стойчев (Nissan 200SХ), Мартин Николов (BMW Е30), Йордан Младенов (BMW Е36) и Петьо Радичев (Mercedes-Benz С124) ще продължат своята борба за титлата, като и четиримата ще се надяват да увеличат шансовете си в шампионата при победа в Сливен.

Организаторите от АСК „Скорпион“ и община „Сливен“ за пореден път са подготвили нова и предизвикателна конфигурация, с която се надяват да затруднят пилотите и да зарадват зрителите.

Откриването на 3-тия кръг от „Дрифт България“ ще се проведе в петък от 18:30 на площад „Хаджи Димитър“ в центъра на град Сливен. В събота от 10:00 ч. на летище „Бършен“ стартират тренировките, като и в двете сесии са предвидени „Дрифт Такси“ в които феновете ще имат възможността да се повозят на дясната седалка на първокласен дрифт автомобил. Същинската част от уикенда започва от 09:3 0ч. в неделя с квалификации и старт на „батълите“ от 14:00ч.

Още по темата

Card image cap
Hyundai Racing Trophy с тройна победа в RC5 на рали “България“

21
май
2017

Симеон Симеонов триумфира с купата на едномарковия шампионат

Card image cap
Ferrari напуска Формула 1?

27
дек.
2017

По време на Коледното тържество на Ferrari президентът на компаниятa Серджо Маркионе разкри, че възможността „кончетата“ да напуснат шампионата далеч не е блъф

Card image cap
И Григор Григоров с 208 R2, с Дани Попов се готвят за Junior ERC

8
дек.
2016

БФАС представи своята програма за младежки национален рали отбор

Card image cap

В последния брой:

Архив >