След Mustang и Opel Manta се превръща в електрически SUV

0907
2021

Opel Manta се завръща! След като през последните години се появиха слухове за възможното „прераждане“ на легендарното спортно купе, сега вече е потвърдено официално: Manta ще бъде отново част от гамата на марката от Рюселсхайм – но с електрическо задвижване. Само няколко седмици след като германската компания разбуни духовете с Manta GSe ElektroMOD, сега има добри новини за феновете на марката със светкавицата. В рамките на Stellantis EV Day Opel обяви, че новото поколение на модела, кръстено Manta-e, ще се предлага от средата на актуалното десетилетие!

Към този момент все още няма подробности относно електрическата Manta. Малко вероятно е Manta-e визуално да следва линиите на GSe ElektroMOD – електромобилът трябва да дойде при клиентите под формата на SUV от 2025 г., както показва първата скица (вижте по-горе). Това вероятно ще разочарова много фенове, които биха търсили истинско купе.

Най-късно до 2025 г. ще разберем и с каква мощност ще разполага електрическата Manta. Между другото, Opel обяви също, че ще предлага само електрически автомобили в Европа след 2028 година.

ТЪРСИТЕ MANTA КАТО ШИКОЗЕН ОЛДТАЙМЕР? ВИЖТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯТА В НАШАТА ОНЛАЙН БОРСА

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин