След „гонка“ на 60-годишни: Lamborghini помита 82-годишен шофьор на Uber

2609
2016

Полицията във Флорида подозира, че в сряда два жълти суперавтомобила – Lamborghini Murcielago и Porsche 911 Cabrio, са се състезали по Делрей Бийч, когато италианската машината се врязва в управлявания от възрастен шофьор на Uber Buick Enclave, който загива на място.

Но възрастта на участниците в пътния инцидент е това, което го превръща в толкова необикновен – и двамата „пилоти“ на суперавтомобили са на 60-годишна възраст. Учудващ също така е и начинът, по който адвокатът по делото  свърза изявленията на правоохранителните органи към състоялите се наскоро полицейски протести в други щати, нямащи нищо общо с милионерите “суперпилоти”.

Водачът на Lamborghini-то е Роджър Уитенбърнс, мултимилионер, собственик на здравен център. Неговата дългогодишна приятелка Пати Ан МакКигин е била зад волана на кабриото, според говорител на полицията:

… вчера той и неговата приятелка бяха в центъра на града, наслаждавайки се на обяда и напитките,които бяха поръчали, в продължение на няколко часа.

Според полицията тези “напитки” са съдържали алкохол.

Местно идание съобщава, че 82-годишнят водач на Uber Джералд Смит е спрял своя Buick Enclave пред знак стоп на кръстовището, когато суперколата на Уитенбърнс се врязра в предната част на американския автомобил. Смит не е обвинен в неспазване на пътните закони. Говорител на полицията твърди, че върастният водач е имал за цел единствено да си “докара допълнителни доходи”.

Според източници, Смит е бил отведен в болница, където, вследствие на множеството рани, издъхва. Към момента състоянието на Уитенбърнс е критично.

Същите източници твърдят, че неговата приятелка МакКигин е избягала от местопрестълението, след което е изоставила колата си на паркинг в крайпътно заведение. Не се уточнява как е успяла да се прибере у дома.

Полицията в Делрей Бийч разследва катастрофата. Няма повдигнати обвинения на лицата по случая. Но 60-годишният водач, както и МакКигин имат предишни обвинения за шофиране в нетрезво състояние в досиетата си.

Властите заявиха, че на 29-и ноември, 1999 Уитенбърнс е хванат да шофира с 0,15 промила алкохол в кръвта в Брауърд, окръг Флорида, като допустимосто ниво според местното законодателство е 0,08. Шофьорската му книжка отгава е отнета за срок от шест месеца.

Пътен инцидент от 14-и юни 2003 пък води до отнемането на книжка и на МакКигин за управление на МПС след употреба на алкохол за период от шест месеца.

Двойката злощастни водачи е представлявана в съда от Митчел Бийърс, който коментира изявлението на полицейското управление в Делрей, като подчерта, че техните думи към онзи момент не доказвали нищо. Също така той споменава и бушуващите  протести, които били поредното доказателство за това, че не бива всяко твърдение на полицията да се приема безусловно.

Което, в крайна сметка, е доста налудничаво. Думите на адвоката определено не препращат към зачестяващите инциденти на стрелба по цветнокожи, извършвани от органи на реда на места като Шарлот, Северна Каролина. Но Бийърс ползва тези факти като неадекватен аргуемент за безрасъдното отнемане на живота на възрастния водач от милионерската двойка.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин