/ Следващият VW Golf ще бъде електрически!

Следващият VW Golf ще бъде електрически!

Чао на двигателя с вътрешно горене казва бестселърът в Германия: Golf 8 е последният с такова задвижване. Шефът на VW Томас Шефер обяви, че наследникът ще бъде изцяло електрически

VW предлага в момента осмото поколение на своя бестселър Golf. С края му хората от Волфсбург ще се сбогуват с двигателя с вътрешно горене при компактния модел. Както обяви шефът на VW Томас Шефер, наследникът на модела ще бъде изцяло електрически. Между 2014 и 2020 г. VW вече предлагаше седмото поколение на Golf и с електрическо задвижване (e-Golf). През 2020 г. на пазара се появи  ID.3, който стана наследник на e-Golf. Скоро обаче е възможно да се появи и електрически Golf – като ID.Golf.

Наследникът на Golf 8 се очаква след 2028 г.

Моделът от Волфсбург обаче няма да е наследник на ID.3 – двата модела ще бъдат предлагани заедно. С височина от 1,56 г. ID.3 е значително по-висок от Golf 8. От края на 2019 г. на пазара е осмото поколение на Golf. Наследникът му се очаква чак през 2028 г.  Освен това хората от Волфсбург представиха ID.2all – изгоден електромобил под 50.000 лв. Очаква се и ID.1 с цена под 40.000 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин