Следващият Golf ще бъде „мек“ хибрид


29
апр.
2018

По време на международния Vienna Motor Symposium Volkswagen разпространи някои технически детайли за следващото поколение на Golf, което трябва да се появи догодина. От Волфсбург потвърдиха „електрификацията“ на гамата. Целта на концерна е чрез „хибридизацията“ да осигури на клиентите си алтернатива на чисто електрическото задвижване.

При Golf номер 8 германците придвижват да лансират 48-волтова система тип mild hybrid с интегриран стартер-генератор, свързан с литиево-йонна батерия. Технологията позволява т.нар. „coasting” функция (движение с деактивиран ДВГ), като в същото време осигурява допълнителна тяга при ускорение. По този начин компактният бестселър ще бъде по-икономичен с до 0,3 л/100 км, а хибридната система е максимално компактна и лека. Единствено за нея мрежата ще бъде 48-волтова – всички останали устройства в автомобила ще бъдат на 12 волта. Все още от Volkswagen не разкриват дали хибридът ще използва дизелов или бензинов двигател с вътрешно горене.

Още по темата

Card image cap
Аlpine готви SUV със спортни гени

1
мар.
2017

Renault планира още модели: след спортното купе през 2018 г. ще дойде и SUV Alpine

Card image cap
Mercedes готви следващата А-класа

7
окт.
2016

През април 2018 г. е стартът на четвъртото поколение на A-клас на Mercedes. Бейби Benz-ът ще стане по-просторен и по-практичен, за да спечели още повече почитатели в компактния клас. Моделът ще бъде последван от B-клас, CLA, малък SUV и кросоувър в стила на G-клас

Card image cap

В последния брой:

Архив >