Следващият Golf ще бъде „мек“ хибрид


29
апр.
2018

По време на международния Vienna Motor Symposium Volkswagen разпространи някои технически детайли за следващото поколение на Golf, което трябва да се появи догодина. От Волфсбург потвърдиха „електрификацията“ на гамата. Целта на концерна е чрез „хибридизацията“ да осигури на клиентите си алтернатива на чисто електрическото задвижване.

При Golf номер 8 германците придвижват да лансират 48-волтова система тип mild hybrid с интегриран стартер-генератор, свързан с литиево-йонна батерия. Технологията позволява т.нар. „coasting” функция (движение с деактивиран ДВГ), като в същото време осигурява допълнителна тяга при ускорение. По този начин компактният бестселър ще бъде по-икономичен с до 0,3 л/100 км, а хибридната система е максимално компактна и лека. Единствено за нея мрежата ще бъде 48-волтова – всички останали устройства в автомобила ще бъдат на 12 волта. Все още от Volkswagen не разкриват дали хибридът ще използва дизелов или бензинов двигател с вътрешно горене.

Още по темата

Card image cap
Alfa планира голям Romeo

2
сеп.
2016

Дъщерната фирма на Fiat подготвя своето ударно завръщане. За да бъде успешна най-вече на американския пазар, от 2018 г. Alfa ще пусне „голям брат“ на Giulia

Card image cap
Така ще шофираме през 2030 г… или така ще ни возят

4
авг.
2016

Скъпи дизайнери – отправяме ви предизвикателство: нарисувайте за AUTO BILD автомобила на 2030 г. Как си представяте мобилността в бъдеще?

Card image cap

В последния брой:

Архив >