Следващият Chevrolet Silverado: с вградено стъпало в задния капак

8 години по-късно от автомобилния гигант признаха, че „стъпалото“, въведено от Ford преди 8 години, е добра идея


3
фев.
2017

General Motors съвсем скоро получи одобрение за патент, който позволява въвеждане на стъпало от задния капак за серията пикапи . И предвид времевата рамка, не оставайте учудени, ако видите нововъведението още при следващия 2019 Silverado (както и при „близнака“ му GMC Sierra), който се очаква да е на пазара в края на 2018 г.

Според патента, предоставен през декември миналата година, целият механизъм се помещава в багажника. Трикът става, когато част от горната половина на задния капак се отваря и разгъва надолу. Освен това има и дръжка, за която да се хванете при качване в каросерията.

Товарните автомобили стават все по-големи и по-високи през годините, което и затруднява достъпа до техните товарни повърхности. От Ford направиха стъпка напред в разрешаването на този проблем с модел F-150 от 2009 със „стъпало“, което се спуска от задния капак. Тогава от Chevrolet направиха лекомислен коментар към нововъдението на Ford. И докато Хауи Лонг се подиграваше със стъпалото на F-150, във Ford виждаха в переспектива една трета от товарните си автомобили с тази опция. Но по всичко личи, че дизайнът на GM е подобрен – изглежда по-широк с опора към долното стъпало. Това означава и по-голяма стабилност в сравнение с F-150.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин