Сладурското Fiat-че се превръща в Херкулес

2601
2021

От почти 12 години Abarth прави „най-наточените“ спортни версии на базата на Fiat 500. Благодарение на огромния брой специални модификации успешните продажби на Abarth 595 и компания не спират. Тунинг компанията Pogea Racing също „обгрижва“ малкия модел. Нейният кит се казва Hercules – и заслужава името си благодарение на карбонови „раздувки“ и повишена мощност.

Widebody-китът включва „раздувки“ на калниците, както и добавки за страничните панели и капачката на резервоара, нови прагове, добавки за броните и въздухозаборници в капака на двигателя. Всички части са карбонови и по желание на клиента могат да бъдат боядисани. Ако клиентът избере видим карбон, може да избира между различни варианти като например Forged Carbon или плетка тип „пчелна пита“.

Монтирани на малкия Abarth 595, 18-цоловите джанти изглеждат огромни. Въздухозаборниците отстрани са бутафорни.

Хората от Pogea Racing обръщат внимание и на 1,4-литровия 4-цилиндров турбодвигател. В зависимост от версията, този агрегат серийно генерира между 165 и 180 к.с. С нова ауспухова система с клапи, Downpipe с нов катализатор и опционална термоизолация, както и препрограмирано ECU мощността може да бъде увеличена до 220 к.с. Благодарение на модификацииите машината ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,2 сек, а за 25,1 сек – от 0 до 200. Максималната скорост е 232 км/ч. За повече стабилност е поставено окачване KW с безстепенно регулиране на колоувърите – след което автомобилът става с 45 мм по-нисък. Олекотените 18-цолови джанти не само правят автомобила по-атрактивен, но и намаляват подресорните маси. Цялостният тунинг пакет на Pogea Racing струва 37 600 лв. – горе-долу колкото базовия Abarth 595.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин