Слагат камери за нарушители по целия Околовръстен път в София

2102
2024

„Целият ринг на Околовръстния път в град София, говорим за Северната скоростна тангента, Южната дъга и малките свръзки (…) към тях ще бъдат оборудвани с камери. Това са 36 възела, на които ще бъдат монтирани по няколко камери, които хем да служат за охранителна дейност, хем да предотвратяват и следят за пътни нарушения“ – това каза днес комисар Николай Крушарски, началник на отдел „Пътна полиция“, в предаването „Тази сутрин“ в ефира на bTV.

Прякото включване беше по повод спирането от движение на тунингованото старо Audi A3 със зверски износени гуми, с което 20-годишен младеж се похвали как препуска по столичния Околовръстен път. Нарушителят е установен в рамките на вчерашния ден и призован в полицията. В техническия пункт на отдел „Пътна полиция“ е констатирано, че в конструкцията на автомобила са направени изменения, водещи до завишаване на мощността му, за което е съставен акт за спиране на колата от движение. „Стрийтрейсърът“ има и предходни нарушения, за които е бил санкциониран – 4 фиша (за светлини и неправилно паркиране) и 2 акта за (неправоспособност и за неизползване на предпазен колан).

По думите на екзалтирания младеж, който се хвали с няколко фиша по социалните мрежи, двигателят на колата бил 1.9 TDI, затова и скандира „има ли сажди“. „Юнакът“ дори праща поздрави на bTV – телевизията, която разпространи клипчето. „Пожела си bTV и bTV дойде“ – така репортерът Емил Митев се обърна към автора на скандалното видео, който седеше засрамен, с наведена глава и скрит с шапка в сградата на „Пътна полиция“. Днес Ники не беше толкова словоохотлив, колкото в клипа…

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин