Скания демонстрира камиони на метан на „Гран При София” 2019

1908
2019

Този уикенд екипът на Скания бе част от „Гран При София” 2019 – III-ти кръг от Национален шампионат по автомобилизъм на Затворен маршрут „Гран При София 2019”. Организаторите от „София кар моторспорт“, Институт за пътна безопасност и Академия „Мирафиори“ превърнаха събитието в истински автомобилен празник за малки и големи!

Същинският фокус на събитието бе пътната безопасност и кампанията „Мисия 0“ на Института за пътна безопасност, която е по европейски модел и цели не само намаляване на инцидентите по пътищата, но и към това изобщо да няма жертви. Желанието на организаторите е да приобщят децата, юношите и възрастните към идеята за подобряване на безопасността на движение. Затова основен акцент в програмата бяха безплатни обучения по безопасно шофиране.

За децата и младежите (от 6 до 18 г.) организаторите от „София кар моторспорт“ бяха подготвили Национален шампионат по безопасно шофиране с картинги и учебни автомобили, който цели още в най-ранна възраст да възпитава култура на поведение на пътя.  А за активните шофьори бе предвидено обучение по безопасно шофиране в теория и практика с Академия „Мирафиори“.

Обучения имаше и за моторспорт ентусиастите – професионален рейсинг симулатор с виртуална реалност и дрифт академия с атлетите на отбор „Мирафиори“. Целта на обучението е да представи дрифта като сериозна моторспорт дисциплина, която представлява висша форма на контрол над автомобила и в същото време да даде възможност на желаещите да направят първите си стъпки по правилния начин. „Идеята е да насочим хората да практикуват дрифт на писта и на места, които са отредени за това, а не по улиците“, каза основателят на отбора Явор Алексов. Скания демонстрира по време на събитието камиони на метан, като част от корпоративната си философия да предлага чисти транспортни решения. Преди дни Скания стартира кампания под мотото „Устойчивост! Сега и Отвъд хоризонта!“ и Road Show обиколка в 12 града за представяне на най-модерните тежкотоварни транспортни средства и автобуси на CNGв цялата страна. Кампанията ще свърже клиенти, доставчици на метан, фирмите-потребители на транспортни услуги, общините и чрез презентации, филми, дискусии и тест драйв ще демонстрира модерните решения за „чиста“ бързина на доставките.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин