Системата Examation на Bridgestone спечели наградата „Иновация на годината в производството на гуми“ за 2017

2702
2017

Независимо жури от 27 експерти в индустрията избра новата система на Bridgestone за асемблиране на гуми, наречена Examation, за „Иновация на годината в производството на гуми“ на Годишните международни награди за иновации и постижения в областта на технологиите за производство на гуми за 2017. Наградата бе обявена на 15 февруари в Хановер, Германия, на гала церемония по време на изложението Tire Technology Expo и връчена на Емилио Тиберио, директор на отдела за научно-изследователска и развойна дейност на Bridgestone EMEA (за Европа, Близкия изток и Африка), който прие приза от името на Корпорацията. „Изключително сме горди от факта, че системата за асемблиране на гуми Examation бе отличена с тази престижна награда. Вярваме, че използването на информационни и комуникационни технологии, както и изкуствен интелект в нашите производствени системи е от изключителна полза и ни помага да „служим на обществото като предоставяме най-доброто качество“, сподели Тиберио.

Журито аплодира Bridgestone за постиженията на компанията в използването на изкуствен интелект в производствени условия. Технологията е била приложена за първи път през 2016 г. във фабриката за гуми в Хиконе, Япония. Системата EXAMATION се оказала толкова ефективна, че бързо се взема решение за прилагането й в по-широк мащаб. По-късно тя е въведена и в завода в Татабаня, Унгария, а също и в новия завод на Bridgestone в Русия.

Шуничи Ямадзаки, директор на Института за изследвания върху превозните средства (Intelligent Vehicle Research Institute) в Япония, който бе и член на журито, отбелязва: „В Япония поколението от висококвалифицирани инженерни специалисти е достигнало пенсионна възраст. Предаването на уменията на висококвалифицирани технически работници на по-младите колеги може да се окаже трудна задача. Тази система, внедрена от Bridgestone, е полезен заместител, който предотвратява допускането на човешка грешка и подобрява ефикасността и качеството на продуктите. Тя измерва не по-малко от 480 показателя за качество чрез сензори и автоматично контролира производствения процес в реално време, като позволява всички компоненти на гумата да бъдат съединени при идеални условия. Очаква се, че интелигентна технология от този тип ще се превърне във водещата система във всички производствени отрасли.“

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин