Сироткин отива в DTM?


11
дек.
2018

Последните тестове преди новия сезон на DTM ни поднесоха голяма изненада: на тях Сергей Сироткин беше обявен като участник в програмата Young Driver Test зад волана на Audi. Днес руснакът потвърди: „Радвам се, че отново съм на Херес. Ще карам кола от DTM! Благодаря на WRT и на Audi за тази възможност!“.

Само след един сезон във Формула 1 Сироткин беше принуден да предаде своя кокпит в Williams на завърналия се Роберт Кубица и сега търси възможности за продължение на пилотската си кариера. При всички положения с милионите на руската банка SMP зад гърба си той е интересна кандидатура за белгийския отбор W Racing Team.

Все пак вратата на Сироткин към Формула 1 не е затворена. С него и с Паскал Верлайн Ferrari е в преговор за избор на симулационен пилот. Самият руснак ще направи всичко възможно да се завърне в най-престижната пистова надпревара от моторспорта през 2020.

Още по темата

Card image cap
Mercedes представи „бегачка“ за класа GT4

23
ян.
2018

Подобно на Audi и BMW, и Mercedes лансира състезателен автомобил в категорията GT4

Card image cap
Porsche двоен шампион в Световния шампионат за издръжливост

5
ное.
2017

Кръг преди края на WEC Porsche успя да грабне титлите при пилотите и при конструкторите. Toyota доминираше в последното състезание – като в крайна сметка завърши с победа и инцидент

Card image cap
i20 R5 с финални настройки във Франция

9
авг.
2016

Екипът на Hyundai Motorsport прекара четири дни в каране по асфалт във Франция, за да настрои новото поколение i20 R5 и да тества надеждността на двигателя

Card image cap

В последния брой:

Архив >