Сироткин отива в DTM?


11
дек.
2018

Последните тестове преди новия сезон на DTM ни поднесоха голяма изненада: на тях Сергей Сироткин беше обявен като участник в програмата Young Driver Test зад волана на Audi. Днес руснакът потвърди: „Радвам се, че отново съм на Херес. Ще карам кола от DTM! Благодаря на WRT и на Audi за тази възможност!“.

Само след един сезон във Формула 1 Сироткин беше принуден да предаде своя кокпит в Williams на завърналия се Роберт Кубица и сега търси възможности за продължение на пилотската си кариера. При всички положения с милионите на руската банка SMP зад гърба си той е интересна кандидатура за белгийския отбор W Racing Team.

Все пак вратата на Сироткин към Формула 1 не е затворена. С него и с Паскал Верлайн Ferrari е в преговор за избор на симулационен пилот. Самият руснак ще направи всичко възможно да се завърне в най-престижната пистова надпревара от моторспорта през 2020.

Още по темата

Card image cap
Тройна лъвска победа в „Дакар“

6
ян.
2016

Peugeot отбелязва хеттрик в последния проведен етап от рали „Дакар“

Card image cap
Победа за Себастиан Ожие и M-Sport на „Монте Карло“

22
ян.
2017

Миналогодишният шампион записа четвъртата си поредна победа в легендарното рали зад волана на новия си служебен автомобил – Ford Fiesta RS WRC

Card image cap

В последния брой:

Архив >