Синя зона в София – вече и в неделя


14
юли
2020

Платените паркоместа в синя зона на София ще се увеличат с над два пъти, считано от 8 септември. Това реши транспортната комисия в Столичния общински съвет след гласуване промени в наредбата за организация на движението. В момента местата в синя зона са около 5000, а планирането увеличение предвижда броят им да стигне 12 000.

Районът в зелена зона за момента между булевардите „Сливница“, „Опълченска“, „Скобелев“, „Тотлебен“, „Пенчо Славейков“, „Евлоги и Христо Георгиеви“ и „Данаил Николаев“ ще стане синя. Към момента по-скъпата зона е между булевардите „Дондуков“, „Христо Ботев“, „Скобелев“ и „Васил Левски“, пише Стандарт. В зелена зона ще бъдат включени кварталите „Иван Вазов“ и „Яворов“.

Промени ще има и по отношение на работното време на зоните. От есента синята зона ще работи и през целия уикенд, като в неделя тя ще бъде активна във времето от 8.30 до 18 часа. За зелената зона, която в момента вече ще се плаща и в събота от 10 до 18 часа. В делнични дни паркирането и в двете зони пък ще бъде платено чак до 20.30 часа, към момента гражданите са задължени да плащат до 19.30 часа.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин