Синът на Шуми – „джуниър“ на Ferrari?


15
ян.
2019

Мик Шумахер, синът на 7-кратния шампион във Формула 1, е пред сключване на сделка, която ще му отреди място в програмата за млади пилоти на Ferrari, съобщава Autosport. Мик прикова вниманието на много тимове в най-престижната пистова надпревара на планетата, след като грабна титлата във Формула 3 за 2018 с брилятно каране.

Шумахер-старши печели пет от F1-титлите си с Ferrari в период на доминация от 2000 до 2004. Михаел се състезава за италианците в продължение на 11 сезона, като за първи път застава на старта с болид на Скудерията през 1996.

Ако Мик действително влезе в програмата за млади надежди на Ferrari, e много вероятно да го видим в кокпита на Ferrari още през 2019: тъй като според програмата на F1 са предвидени две 2-дневни тестови сесии, в една от които е задължително да се включи пилот, който няма повече от двe GP в кариерата си. През миналата година на това изискване отговаряше Антонио Джовинаци, но сега италианецът се готви за пълен сезон със Sauber. Taка Мик се превръща с основна кандидатура за изпитанията, като не бива да забравяме и сегашните членове на Ferrari Driving Academy Калъм Илот и Маркус Армстронг.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >