/ Силни и слаби страни на употребявани комбита: VW Passat Variant

Силни и слаби страни на употребявани комбита: VW Passat Variant

Колко солидни са комбитата като употребявани? Погледнахме в актуалния доклад на TÜV, избрахме десет модела от различен ценови клас и назовахме силните и слабите им страни.

Комбитата предлагат много място и освен на фирмите, са любими на семействата. В сравнение с успешните SUV-ове те имат по-нисък разход на гориво заради по-аеродинамичната си форма. Колко солидни са обаче товарачите като употребявани?

От доклада на TÜV можете да разберете, как се представят отделните модели комбита. Принципно моделите се класират според квотата на проблемите от TÜV. Тази квота е ориентира, колко добре или колко зле се представя даден модел спрямо средното за всеки клас автомобили на определена възраст.

Служебните коли например имат по-големи пробези и често по-големи квоти на проблемите

Когато автомобилите са използвани като служебни, те имат много големи пробези и съответно квотата на проблемите им е по-голяма в сравнение с автомобил с по-малък пробег.

Важна роля може да играе и цената на модела. По-скъпите автомобили често се поддържат по-добре от по-евтините модели. Накрая решаващо за купувача е състоянието на един модел. Информацията от доклада на TÜV показват и възможните слаби места, на които заинтересованите трябва да обърнат внимание.

VW Passat Variant 

Passat е любимият служебен автомобил в Германия и е маратонец по отношение на пробега. Освен това комбито предлага много място за багаж (650 до 1780 литра). Актуалният модел (от 2014 г., фейслифт през 2019 г.) изминава добре километрите, но слабите му места са износени спирачни дискове, както и дефектни пружини на окачването и амортисьори. По-старият Typ 3C прави впечатление на проверяващите с още по-драстични проблеми на окачването. Квота на проблемите на TÜV при 2- до 3-годишните: 6,7 % (Ø 5,3%). Цена: от около 24.000 лв. (Typ 3C от около 6.000 лв.).

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин