/ Силни и слаби страни на употребявани комбита: Opel Astra Sports Tourer

Силни и слаби страни на употребявани комбита: Opel Astra Sports Tourer

Колко солидни са комбитата като употребявани? Погледнахме в актуалния доклад на TÜV, избрахме десет модела от различен ценови клас и назовахме силните и слабите им страни.

Комбитата предлагат много място и освен на фирмите, са любими на семействата. В сравнение с успешните SUV-ове те имат по-нисък разход на гориво заради по-аеродинамичната си форма. Колко солидни са обаче товарачите като употребявани?

От доклада на TÜV можете да разберете, как се представят отделните модели комбита. Принципно моделите се класират според квотата на проблемите от TÜV. Тази квота е ориентира, колко добре или колко зле се представя даден модел спрямо средното за всеки клас автомобили на определена възраст.

Служебните коли например имат по-големи пробези и често по-големи квоти на проблемите

Когато автомобилите са използвани като служебни, те имат много големи пробези и съответно квотата на проблемите им е по-голяма в сравнение с автомобил с по-малък пробег.

Важна роля може да играе и цената на модела. По-скъпите автомобили често се поддържат по-добре от по-евтините модели. Накрая решаващо за купувача е състоянието на един модел. Информацията от доклада на TÜV показват и възможните слаби места, на които заинтересованите трябва да обърнат внимание.

Opel Astra Sports Tourer 

В Opel Astra Sports Tourer се побира доста! С от 540 до 1630 литра товарна вместимост комби версията на Astra K (2016-2022) предлага повече място от своя предшественик. Освен това често може да се намери съвсем изгодно на пазара за употребявани автомобили. Познат проблем е течът на моторно масло: при Astra капе доста над средното от двигателя и от компонентите на задвижването. Така, че заинтересованите купувачи на употребявани автомобили трябва да обърнат внимание. Все пак това важи повече за предшественика на модела, Astra J. При него тема са и чупещите се пружини. Квотата на проблемите при 2- до 3-годишните с 5,7 % е малко над средната (5,3 %). Цена: от 18.000 лв. (Astra K) до около 5000 лв. (Astra J).

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин