/ Силни и слаби страни на употребявани комбита: Seat Leon ST

Силни и слаби страни на употребявани комбита: Seat Leon ST

Колко солидни са комбитата като употребявани? Погледнахме в актуалния доклад на TÜV, избрахме десет модела от различен ценови клас и назовахме силните и слабите им страни.

Комбитата предлагат много място и освен на фирмите, са любими на семействата. В сравнение с успешните SUV-ове те имат по-нисък разход на гориво заради по-аеродинамичната си форма. Колко солидни са обаче товарачите като употребявани?

От доклада на TÜV можете да разберете, как се представят отделните модели комбита. Принципно моделите се класират според квотата на проблемите от TÜV. Тази квота е ориентира, колко добре или колко зле се представя даден модел спрямо средното за всеки клас автомобили на определена възраст.

Служебните коли например имат по-големи пробези и често по-големи квоти на проблемите

Когато автомобилите са използвани като служебни, те имат много големи пробези и съответно квотата на проблемите им е по-голяма в сравнение с автомобил с по-малък пробег.

Важна роля може да играе и цената на модела. По-скъпите автомобили често се поддържат по-добре от по-евтините модели. Накрая решаващо за купувача е състоянието на един модел. Информацията от доклада на TÜV показват и възможните слаби места, на които заинтересованите трябва да обърнат внимание.

Seat Leon ST 

Golf ви е твърде скучен? Никакъв проблем. Вече над 20 години испанската дъщерна фирма на VW Seat предлага Leon – значително по-наточен и по-атрактивен вариант на бестселъра от Волфсбург. Позната техника, опакована по-страстно. Както и по-евтино. Третото поколение (Typ 5F) се произвежда от 2012 до 2020 г. – от 2013 г. и като комби ST с товарен обем от 587 до 1470 литра. Ядове могат да създават автоматичните трансмисии DSG, както и турбините. На техническите прегледи Leon се представя по-солидно от своя предшественик (Typ 1P, 2005-2012) – с изключение на пружините и амортисьорите. Те често създават проблеми. Квота на проблемите  според TÜV: 6,4 (Ø 5,3%). Цена: от 16.000 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин