Силни и слаби страни на употребявани комбита: Mercedes E-клас T-модел 

0704
2023

Mercedes E-клас T-модел 

Колко солидни са комбитата като употребявани? Погледнахме в актуалния доклад на TÜV, избрахме десет модела от различен ценови клас и назовахме силните и слабите им страни.

Комбитата предлагат много място и освен на фирмите, са любими на семействата. В сравнение с успешните SUV-ове те имат по-нисък разход на гориво заради по-аеродинамичната си форма. Колко солидни са обаче товарачите като употребявани?

От доклада на TÜV можете да разберете, как се представят отделните модели комбита. Принципно моделите се класират според квотата на проблемите от TÜV. Тази квота е ориентира, колко добре или колко зле се представя даден модел спрямо средното за всеки клас автомобили на определена възраст.

Служебните коли например имат по-големи пробези и често по-големи квоти на проблемите

Когато автомобилите са използвани като служебни, те имат много големи пробези и съответно квотата на проблемите им е по-голяма в сравнение с автомобил с по-малък пробег.

Важна роля може да играе и цената на модела. По-скъпите автомобили често се поддържат по-добре от по-евтините модели. Накрая решаващо за купувача е състоянието на един модел. Информацията от доклада на TÜV показват и възможните слаби места, на които заинтересованите трябва да обърнат внимание.

Mercedes E-клас T-модел 

E-клас е мечта на изминаващите много километри. С подобреното си качество, сериите W 212 (2009-2016 г.) и W 213 (от 2016 г.) отново спечелиха доверието на клиентите. В продължителния тест на  100.000 километра E 220d T-модел получи оценка 5. При TÜV квотата на безпроблемните Mercedes E-клас-и е над средната – въпреки немалките пробези. До седмата година рядко има сериозни проблеми в сравнение с другите марки. Все пак неприятни теми са: износени тампони на окачването, корозирали спирачни тръбопроводи при W 212 и дефектни паркинг-спирачки. Квота да проблемите при 2- до 3-годишните: 3,9 % (Ø 5,3%). Цена: от 48.000 лв. (W 212 от около 14.000 лв.).

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин