Силна тенденция за повишаване на доходността на Gefco

2609
2016

Групата Gefco, глобален участник в индустриалната логистиката и европейски лидер в автомобилната логистика, генерира оборот от 2,2 милиарда евро през първата половина на 2016 г., което е повишение с 3,5% в сравнение със същия период на 2015 г. Според Люк Надал, председател на Управителния съвет на Групата GEFCO „Тези положителни резултати за първата половина на 2016 г. отразяват голямата възможност на GEFCO да увеличи конкурентността си, като в същото време предоставя най-добрите логистични решения за клиентите си, дори при нестабилна икономическа среда.“

През първата половина на 2016 г. Групата GEFCO постигна оборот от 2,2 милиарда евро, което е повишение с 3,5% в сравнение със същия период на 2015 г. Това увеличение е задвижвано от спедиторската дейност, която последва след придобиването на IJS Global в края на 2015 г., както и от възстановяването на европейския автомобилен пазар и растежа на големите индустриални клиенти. В частност растеж е генериран в Западна Европа, държавите от Магреб (попадащи в областта от Африка, която е на север от Сахара и на запад от Нил) и Централна и Източна Европа.

EBITDA за първите шест месеца на годината възлизат на 91,3 милиона евро, което е увеличение с 27,5% в сравнение с първото шестмесечие на 2015 г. Това значително подобрение в доходността е резултат от проактивната политика, стартирана от GEFCO, която цели да оптимизира управлението на доставките и да намали фиксираните разходи в благоприятен контекст на стабилността на цената на петрола.

С много малко задължения, GEFCO демонстрира стабилна финансова ситуация. Планът за работа, който стартира в средата на 2014 г., за да увеличи гъвкавостта на разходите, заедно с бизнес модела „леки активи“ на Групата, допринасят за ефективно управление на разходите от компанията. Междувременно, неуморните усилия на екипите на GEFCO позволиха на Групата да разшири портфолиото си от клиенти, включително основни клиенти.

Като предпочитан логистичен партньор на водещи автомобилни производители и доставчици, GEFCO работи по целия свят за управление и оптимизиране на сложни вериги за доставка. Новите договори от 2016 г. са конкретно доказателство и признание за уникалната й експертиза в един от най-взискателните сектори. Това се подчертава от договорите, подписани с Fiat в Бразилия за транспорт на резервни части, със SNOP, производител на оборудване за 4PL услуги във Франция и с производителя Dongfeng Liuzhou за услуги за съхранение в Китай.

Групата GEFCO предоставя експертизата си на конкурентоспособността на производители, чието доверие и брой се увеличават в разнообразни индустриални сектори. Един пример са сътрудничествата през първата половина на 2016 г. със следните фирми: Nintendo в Испания, SISECAM Group, турската промишлена група в сектора за химикали и стъкло, за ж.п. транспорт в Сърбия и Босна, Same Deutz Fahr за дистрибуция на завършени автомобили в Турция, Ratier Figeac в авиационния сектор за търговски пътища между Франция и Мароко, Severstal Group, която работи в стоманената и минна индустрия в Русия.

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин