Корпоративни новини » Силистра става домакин на състезанието „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“

Силистра става домакин на състезанието „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“

0505
2021

Националният етап от състезанието  „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“ ще бъде проведен между 11 и 13 май в Силистра. В него ще участват победителите от 6-те регионални шампионата за ученици от професионалните технически гимназии и отбора на училището-домакин – ПГМТ „Владимир Комаров“. Индивидуалният победител в националната надпревара ще представи страната ни в международния финал Young Car Mechanic в Полша, с награден фонд от над 25 000 €.

Заповядайте на:

13 май 2021 г., четвъртък, от 9:30 часа в ПГМТ „Владимир Комаров“ в Силистра(ул. „Петър Бояджиев“ №29), където ще се проведе състезанието за „Най-добър водач на МПС“. От 11:30 часа в зала 404 ще бъде тържественото награждаване на победителите в индивидуалното и отборно класиране в категориите: „Най-добър млад автомонтьор“ и „Най-добър водач на МПС“. Те ще получат подаръци от Интер Карс, Bosch, Schaeffler, Continental, Febi, Denso и Q-Service.

Състезанието за най-добър автомонтьор ще се проведе на 12 май 2021 г., сряда, от 9:00 часа в Автосервиз ПГМТ „Владимир Комаров“, гр. Силистра. Изпълнението на практическите задания ще бъде оценявано от Комисия от български и чуждестранни представители от най-големите компании за aвтомобилни компоненти/части и автосервизно оборудване Bosch, Schaeffler, Continental и Febi.

Състезанието за „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“ се организира от Министерството на образованието и науката и „Интер Карс България“. От 2020 г. Young Car Mechanic е част от програмата на ЕС „Еразъм+“ за подкрепа на образованието, обучението, младежта и спорта в Европа.

Международния финал Young Car Mechanic 2019 в Полша спечели българският ученик Ерен Осман. Победата е голям успех за професионалното ни образование и смятаме, че е добър пример, който трябва да се показва. Главната ни цел е да популяризираме състезанието сред учениците. Надяваме се да ги мотивираме да учат повече, да са по-добре подготвени като виждат, че имат бъдеще с професионална диплома и по този начин да допринасят за икономиката.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ