Силата на 12-те: Rolls-Royce Ghost

3112
2017

Дори и Rolls-Royce Ghost в първия момент би могъл да бъде разглеждан като автомобил за шофиране. Което отговаря на вижданията на британците, които в известен смисъл не гледат на своя благороден модел като кола, с която само ще бъдете возени.  След известно време зад волана обаче забелязвате, че придвижването не е само надлъжни и напречни сили, а трябва да бъде разглеждано и като природна константа – един вид незабележима сила, която се разгръща от само себе си. При това духът, който дава криле на Ghost, не е с трансцедентен произход. В действителност зад възвишената му аура се крие земен извор.

Това, което тук ни се струва концепция на задвижване от седмото небе, в действителност е N74B66, или версията на Rolls-Royce на 6,6-литровия 12-цилиндров агрегат на BMW.

8-степенната автоматична трансмисия също си има номер: ZF 8HP90. Тя е изключително фина и прецизна – смяната на предавките става незабележимо и в перфектна хармония с V12 мотора.

Той от своя страна рядко използва повече от десет процента от резервите си на мощност, за да придвижва тази First Class Suite с удивителна лекота.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин