Силата на 12-те: Mercedes Maybach G 650 Landaulet


27
дек.
2017

Определено 12-цилиндровият агрегат придава освен вихрено придвижване напред и подобаваща ексклузивност – на всеки един автомобил. Този модел тук е много специален – освен това олицетворява нещо специално. Нека ви представим G 650 Landaulet, първият кросоувър на Mercedes-Maybach.

Разполага с 630 к.с., тежи 3,4 тона и струва 1,5 милиона лева, има понижаващи предавки и три блокажа за диференциала. Карбоновата каросерия с кресла с масажна функция и изцяло кожена тапицерия ни показва как от Maybach си представят перфектния всъдеход.

Естествено въпрос е чест е двигателят да бъде V12. Ускорението до 100 км/ч се извършва за 5,8 секунди. Обикновено 6-литровият агрегат е известен с това, че осигурява на всеки автомобил, в който е монтиран внушителен въртящ момент. Тук в уникалната комбинация от офроуд-динозавър и представителна „каляска“ изглежда двигателят играе ролята на перфектен спаринг-партньор.

Такъв, който може да покаже впечатляващи „бицепси“, без да загуби добрите си маниери. Разгръщането на мощността се извършва учудващо бързо, макар и внушителните размери на този автомобил да спъват всякакви спортни амбиции още в зародиш.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >