Силата на 12-те: Aston Martin Vanquish S

2912
2017

12-цилиндровите агрегати са на служба при Aston Martin от 1999 г., но затова пък обхващат марката изцяло. В DB7 5,9-литровият агрегат стартира с 420 к.с., а междувременно разполага с над 750 к.с. и се използва в три модела.

Във V12 Vantage S AMR той се превръща в изключителен създател на отлично настроение, каквото можете да изживеете само в едно спортно, компактно Сoupé; в Rapide S той олицетворява спортния автомобил с четири врати, докато във Vanquish S е намерил възможно най-перфектното си място.

Според Aston Martin ключът към щастието е в златната среда – всъщност целият Vanquish S е олицетворение на това – две трети спортна кола, една трета Gran Turismo. От една страна имаме перфектна анатомия (карбонова каросерия, средно-предно разположен двигател, Transaxle-принцип), която дава възможност за разгръщане на перфектни спортни умения.

От друга страна разполагаме с превъзходното боравене с тези възможности. 603 к.с. и 630 Нм от този превъзходен V12: невероятна тяга, вихрено ускорение и органично, филигранно и перфектно звучащо разгръщане на мощността.

За съжаление няма да можем да се наслаждаваме дълго време на този грохот – скоро 12-цилиндровите агрегати ще останат в миналото. Жалко! Дотогава обаче ще се наслаждаваме на прощалната им мелодия.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин