Силата на 12-те: Aston Martin Vanquish S


29
дек.
2017

12-цилиндровите агрегати са на служба при Aston Martin от 1999 г., но затова пък обхващат марката изцяло. В DB7 5,9-литровият агрегат стартира с 420 к.с., а междувременно разполага с над 750 к.с. и се използва в три модела.

Във V12 Vantage S AMR той се превръща в изключителен създател на отлично настроение, каквото можете да изживеете само в едно спортно, компактно Сoupé; в Rapide S той олицетворява спортния автомобил с четири врати, докато във Vanquish S е намерил възможно най-перфектното си място.

Според Aston Martin ключът към щастието е в златната среда – всъщност целият Vanquish S е олицетворение на това – две трети спортна кола, една трета Gran Turismo. От една страна имаме перфектна анатомия (карбонова каросерия, средно-предно разположен двигател, Transaxle-принцип), която дава възможност за разгръщане на перфектни спортни умения.

От друга страна разполагаме с превъзходното боравене с тези възможности. 603 к.с. и 630 Нм от този превъзходен V12: невероятна тяга, вихрено ускорение и органично, филигранно и перфектно звучащо разгръщане на мощността.

За съжаление няма да можем да се наслаждаваме дълго време на този грохот – скоро 12-цилиндровите агрегати ще останат в миналото. Жалко! Дотогава обаче ще се наслаждаваме на прощалната им мелодия.

Още по темата

Card image cap
Реактивният училищен автобус

8
дек.
2017

С него никога няма да закъснеете за първия учебен час: този училищен автобус е оборудван с реактивен двигател – AUTO BILD се повози

Card image cap
Най-големият влекач на самолети в света: 1360 коня теглят Airbus A380F

24
февр.
2017

Който има право да управлява по пистата Goldhofer AST-1 X, той определено е кралят на летището. И нищо чудно: влекачът тегли без проблеми всеки самолет.

Card image cap
Най-страхотните олдтаймери от аукциона в Париж: Mercedes Benz 230 SL

22
февр.
2018

Във френската столица на 9-ти февруари бе проведен търг - Artcurial продаде редица класически автомобили по време на изложението Rétromobile 2018

Card image cap
В търсене на щастието с Mazda MX-5, Alfa 4C Spider и Audi TT Roadster

22
юли
2016

Удоволствието от шофирането ни прави щастливи. Един поетичен ден с Mazda MX-5, Alfa 4C Spider и Audi TT Roadster

Card image cap

В последния брой:

Архив >