AUTO BILD България / Серия 5 Touring срещу A6 Avant и E 350 T-модел: Германия търси суперкомбито

Серия 5 Touring срещу A6 Avant и E 350 T-модел: Германия търси суперкомбито

BMW, Audi или Mercedes? Който има правото да си избира такъв автомобил, е успял в живота. В нашето сравнение новото 530d Touring ще се изправи срещу A6 Avant 3.0 TDI и E 350 d T-модел. Всички са добри, но един от тях е супер!


15
авг.
2017

ГЕРМАНИЯ Е НА ВЪРХА! Който може да си позволи тези автомобили, е успял в живота, той е истински шеф, има добра леля или поне доверието на своя банкер. Това са суперкомбитата на Германия. Какво говорим, още преди началото на теста ще кажем: това са най-добрите комбита на света. Чисто новото BMW 530d Touring се изправя срещу Mercedes E 350 d T-модел и младоликото Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro. Трибой за познавачи, всичките комбита са оборудвани с 6-цилиндрови дизелови двигатели и предлагат много място.

ТОВА СА ТЕ: ПОПУЛЯРНИТЕ СЛУЖЕБНИ АВТОМОБИЛИ С МОЩНА ТЯГА

Да, да, ние не живеем на Луната и знаем проблемите, които създават много от актуалните дизелови двигатели, ако нямат модерни системи за пречистване на отработените газове. Добрата новина е: въпреки това не се налага да се лишавате от 6-цилиндровата дизелова тяга. Нека не си разваляме дизеловото удоволствие, защото и трите участника в теста са оборудвани с SCR катализатор и пречистват отработените си газове с впръскване на карбамид (AdBlue).

При Audi обаче се забелязва, че при старта на модела преди 6 години това не е било на първите места сред задачите за инженерите. Гърловината за зареждане до капачката на резервоара може да се отвори само с инструментите от комплекта, вместимостта на резервоара за AdBlue е скромните 17 литра. При BMW той побира 21,5 литра, Mercedes е шампион с 25 литра. Изобщо какво говорите, това е Е-клас! Той е това, което е бил винаги: един Big Benz с багажник с кралски размери. С вместимостта си от 640 до 1820 литра Е-клас е майстор на товаренето, а отзад е дори по-изискано отколкото при конкурентите. В двойното дъно на багажника е скрита сгъваема кутия за покупки, задният капак е тапициран отвътре с мокет. При конкурентите там винаги има пластмасово покривало, което издава евтини звуци при почукване. Окей, това е мърморене на най-високо ниво. Ако сега говорим за тапицериите на Серия 5 Touring, първо трябва да го аплодираме силно. В BMW са превърнали грубото покривало на багажника в две касети, едната за разделителната мрежа и още една за щората.

BMW 530d Touring

Още по темата

Card image cap
XC60 T8: изпробвахме Volvo-то с две сърца

8
ное.
2017

Като Plug-in хибрид Volvo XC60 e много бързо – но дали е убедително и в други отношения? Ние изпробвахме „шведа”

Card image cap
Досега не е имало толкова BMW в Audi A4

21
дек.
2015

Който изглежда толкова семпло, би трябвало да ни изуми по време на движение. Бестселърът не се излага

Card image cap
Дуел на 10 автомобилни братя

17
февр.
2017

Да си купиш Škoda Superb, но да платиш само за Octavia – може! Но има ли смисъл? Ще потърсим отговора на този въпрос в нашия голям съветник с участието на десет двойки автомобили

Card image cap
AC Schnitzer ACS5 50xi: M5 в олекотена форма

23
ян.
2018

Ако не ви се чака за М5, съществува и друг, „преходен“ вариант – в лицето на AC Schnitzer ACS5 50xi с 551 конски сили

Card image cap

В последния брой:

Архив >

usedTag: