AUTO BILD България / Серия 5 Touring срещу A6 Avant и E 350 T-модел: Германия търси суперкомбито

Серия 5 Touring срещу A6 Avant и E 350 T-модел: Германия търси суперкомбито

BMW, Audi или Mercedes? Който има правото да си избира такъв автомобил, е успял в живота. В нашето сравнение новото 530d Touring ще се изправи срещу A6 Avant 3.0 TDI и E 350 d T-модел. Всички са добри, но един от тях е супер!


15
авг.
2017

ГЕРМАНИЯ Е НА ВЪРХА! Който може да си позволи тези автомобили, е успял в живота, той е истински шеф, има добра леля или поне доверието на своя банкер. Това са суперкомбитата на Германия. Какво говорим, още преди началото на теста ще кажем: това са най-добрите комбита на света. Чисто новото BMW 530d Touring се изправя срещу Mercedes E 350 d T-модел и младоликото Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro. Трибой за познавачи, всичките комбита са оборудвани с 6-цилиндрови дизелови двигатели и предлагат много място.

ТОВА СА ТЕ: ПОПУЛЯРНИТЕ СЛУЖЕБНИ АВТОМОБИЛИ С МОЩНА ТЯГА

Да, да, ние не живеем на Луната и знаем проблемите, които създават много от актуалните дизелови двигатели, ако нямат модерни системи за пречистване на отработените газове. Добрата новина е: въпреки това не се налага да се лишавате от 6-цилиндровата дизелова тяга. Нека не си разваляме дизеловото удоволствие, защото и трите участника в теста са оборудвани с SCR катализатор и пречистват отработените си газове с впръскване на карбамид (AdBlue).

При Audi обаче се забелязва, че при старта на модела преди 6 години това не е било на първите места сред задачите за инженерите. Гърловината за зареждане до капачката на резервоара може да се отвори само с инструментите от комплекта, вместимостта на резервоара за AdBlue е скромните 17 литра. При BMW той побира 21,5 литра, Mercedes е шампион с 25 литра. Изобщо какво говорите, това е Е-клас! Той е това, което е бил винаги: един Big Benz с багажник с кралски размери. С вместимостта си от 640 до 1820 литра Е-клас е майстор на товаренето, а отзад е дори по-изискано отколкото при конкурентите. В двойното дъно на багажника е скрита сгъваема кутия за покупки, задният капак е тапициран отвътре с мокет. При конкурентите там винаги има пластмасово покривало, което издава евтини звуци при почукване. Окей, това е мърморене на най-високо ниво. Ако сега говорим за тапицериите на Серия 5 Touring, първо трябва да го аплодираме силно. В BMW са превърнали грубото покривало на багажника в две касети, едната за разделителната мрежа и още една за щората.

BMW 530d Touring

Още по темата

Card image cap
Уникално сравнение на 200 000 километра

2
февр.
2017

Golf и A-клас ще се движат за редакцията ни, докато се разпаднат. Ние правим равносметката след 200 000 км

Card image cap
Големият тест: как се държат автомобилите ни с 200 км/ч?

18
окт.
2017

За едни това е лимитът, за други е просто шега – скорост 200 км/ч. Ние проверихме какъв стрес за хората и машините е тази скорост

Card image cap
BMW M550i xDrive: Три четвърти М5

1
юни
2017

Усеща се като Серия 5, прилича на почти истинско M – 462 к.с. са все пак 77 процента от бъдещото M5 с 600 к.с.

Card image cap
Polo номер 6 порасна!

30
авг.
2017

Тествахме 1-литровия 3-цилиндров мотор със 115 к.с.

Card image cap

В последния брой:

Архив >