Серията 60 на Volvo получава още мощност от Polestar

1406
2018

Разработката Polestar Engineered дебютира с новото S60 T8 Plug-in Hybrid

Производителят на премиум автомобилиVolvo Cars представя нова специалнаразработка – Polestar Engineered, която ще бъде налична за новите модели с T8 Plug-in hybrid задвижваща технология от серията 60 на Volvo.Съобщението идва една седмица преди световната премиера на новия спортен седан S60, която ще се състои съвместно с откриването на новия завод на Volvo в Чарслтън, Южна Каролина. Той ще бъде единственият производствен център за новото Volvo S60 – първият модел на Volvo, който ще се произвежда в САЩ.

Polestar Engineered – разработка на подразделението на Volvo за електрифицирани автомобили Polestar, представлява цялостно решение, което прилага на практика инженерния опит на Polestarза оптимизация на задвижването, спирачките, окачването и контрола на двигателя, и отразява ангажимента за електрификация на Volvo и Polestar.

„Електрическите автомобили са нашето бъдеще“, заяви Хакан Самуелсон, президент и главен изпълнителен директор на Volvo Cars.

„Днес започва нова ера за електрифицираните модели на Volvo, оптимизирани от Polestar за усъвършенствана производителност. Тази стратегия е твърдо обоснована от споделената ни вяра в електрическото бъдеще на автомобилната индустрия“.

Polestar Engineered дебютира с предстоящата световна премиера на новия луксозен спортен седан S60. Оптимизацията ще се предлага ексклузивно за двигател T8 Plug-in Hybridиверсии на оборудванеR-Design.Polestar Engineered ще се предлага също и с новото комби V60, както и с новото ХС60, в ограничени количества в дилърствата на Volvo, както и с абонаментната премиум програма Care by Volvoв част от световните пазари.

Новите олекотени колела са с отворен дизайн, който показва грабващи погледаспирачни дискове в златисто – новият отличителен цвят за Polestar компонентите. Polestar емблемата, черните хромирани ауспухови тръби и златистите предпазни коланиса другите отличителни белези на моделите с Polestar оптимизация.

Спирачните дискове моноблокBrembo представляват цяла отливка и са оптимизирани за по-голяма твърдост. Спирачните накладки имат повишена температурна устойчивост, докато дизайнът на спирачните дискове спомага за разсейването на топлината.Polestar Engineered включва Multi-link предно и задно окачване с вградени амортисьори Öhlins, които позволяват втвърдяване на пружините, докато комфортът се запазва.

Видът на окачването и регулируемият дизайн на амортисьорите са същите като примощнияPlug-in Hybrid модел Polestar 1.Фините настройки на двигателя увеличават комбинираната мощност на S60 T8 Twin Engine до 415 к.с., в съчетание с 670Нм въртящ момент. Стандартнодвигателят T8 Twin Engine осигурява 400 к.с. и 640 Нм въртящ момент.Софтуерната оптимизация подобрява показателите за разход на гориво и въглеродни емисии и усъвършенства автоматичния избор на скорости.*

 

„Новият спортен седан S60 T8 Polestar Engineered е електрифициран автомобил, който прави това, което искате от него“, заяви Хенри Гийн, старши вицепрезидент по проучването и развитието във Volvo Cars.

„Всички компоненти са настроени да работят в синхрон, за да осигурят впечатляващо и вълнуващо шофиране“.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин