Сериозна плячка: крадци отрязаха кабела на зарядна станция за автомобили

1202
2022

В Калифорния чистонова зарядна станция на Tesla Supercharger бе повредена. Само няколко дни след откриването ѝ, всички кабели бяха отрязани и откраднати. Извършителите са се сдобили с ценни медни кабели.

Напоследък това е често срещано явление – повредата на зарядни станции за автомобили. Миналата пролет например в Мюнхен неизвестни извършители бяха натъпкали една зарядна станция с кайма. В Щатите обаче този път извършителите са още по-грубо.

Миналата седмица в калифорнияйския град Оукхърст е открита нова зарядна станция на Tesla с осем на брой Supercharger-и. Общостта на притежатели на електромобили Tesla са се зарадвали на възможността за зареждане и вече са споделяли мнения за това, кой как и кога е зареждал електромобила си на новата станция.  

Малко след това обаче в мрежата човек на име Ренди Спенсър публикува снимки на повредената зарядна станция Supercharger. Всички кабели са били отрязани от момента на излизане навън от станцията, а други ползватели също споделят снимки на унищожената зарядна станция.

Ренди Спенсър се възмущава на вандализма. Зарядната станция, изградена в близост до хотел, не е разполагала с камери. Затова   след като от Tesla са ремонтирали Supercharger-а, са го оборудвали със система за сигурност.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин