Сериозна конкуренция за Tesla Cybertruck

1302
2020

Nikola Badger е с горивна клетка и с батерия

Специалистите и феновете бяха доста раздвоени, когато Елън Мъск представи своя Cybertruck: толкова радикален и електрически пикап досега не бе имало. Сега Tesla се сдоби с конкуренция: Nikola Badger би трябвало да се приеме добре от публиката със своите размери. Освен това моделът доказва истински си качества на пикап!

Badger има не само електрическо задвижване с батерия, но и задвижване с горивна клетка. Когато двете задвижвания  бъдат комбинирани, позволяват пробег от точно 966 километра! Освен това според производителя моделът е майстор-товарач: до 918 к.с. (461 к.с. постоянна мощност), 1330 Нм максимален въртящ момент и максимален прикачен товар от 3600 тона го правят сериозна алтернатива в строителството или селскостопанските райони на САЩ, където освен мощността е важен и пробегът.  

Осен това пикапът е оборудван с 15-киловатов контакт, който позволява  включването външни енергийни източници като компресори или осветление за строежа.

Дългото 5,90 метра возило ускорява за 3 секунди от 0 до 100 км/ч и се произвежда в сътрудничество с други фирми, както обясниха хората от Nikola в прессъобщение.

За да функционира зареждането на водород, от Nikola планират създаването на 700 бензиностанции за водород в Щатите. Финансирането идва от Iveco: техният концерн-майка CNH Industrial направи неотдавна инвестиция от 250 милиона евро в старт-ъпа.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин