Сервизна акция на Tesla Model X заради калпави седалки

Отново лоши новини от Tesla – този път сервизна акция: при 11 000 броя Model X има опасност при катастрофа задните седалки да се откъртят


13
окт.
2017

Производителят на електромобили Tesla привиква в сервизите 11 000 броя Model X. Причината: при някои от колите съществува опасност в инцидент седалките да се счупят и да се плъзнат напред. Проблемът бил установен при вътрешни тестове и засяга машини, произведени в периода 28 октомври 2016 – 16 август 2017 – или по-точно: само около три процента от тях. До момента не са регистрирани случаи, в които опасният дефект да се прояви. Моdel X могат да продължат да бъдат шофирани – единствено е важно до ремонта задните седалки отляво и в центъра да не бъдат използвани.

Model X е в производство от края на септември 2015. До края на миналата година от него са продадени общо 25 000 екземпляра в цял свят. За Х това е втората сервизна акция, свързана със задните седалки – първата беше през април 2016 заради аналогичен казус. Отделно през април т.г. общо 53 000 Model S и Model X бяха привикани заради проблем с паркинг-спирачката.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >